Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής της, μετά την εκλογική ήττα του συνασπισμού της χθες, στις εκλογές που διεξήχθησαν στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η καγκελάριος δεν έχει τέτοια σχέδια» δήλωσε ο Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι συντηρητικοί έχασαν τον έλεγχο του πλούσιου κρατιδίου για πρώτη φορά μέσα σε έξι δεκαετίες και οι Πράσινοι σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

Ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου, Στέφαν Μάπους, παραδέχθηκε γρήγορα την ήττα και είναι πιθανό να αντικατασταθεί από τον ηγέτη των Πρασίνων στο κρατίδιο Βίνφριντ Κρέτσμαν, όταν η νέα Βουλή συνεδριάσει στη Στουτγάρδη. Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν υποσχεθεί ότι θα υποστηρίξουν τους Πράσινους.

Το συντηρητικό κόμμα της Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραμένει ενωμένο πίσω από την ηγέτιδά του, αφού μερικά μέλη την κατηγόρησαν για την ήττα, η οποία ήρθε, αφού η Μέρκελ αιφνιδίασε πολλούς από τους συντηρητικούς συμμάχους της, αναθεωρώντας την πολιτική για την πυρηνική ενέργεια μετά τον σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.