Σε μια χώρα όπου σχεδόν το 70%των ανθρώπων πριν από το σεισμό ζούσε χωρίς αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια, άνοιξε αυτή την εβδομάδα ένα πολύ περίεργο μαγαζί . Στο εσωτερικό, τα είδη προς πώληση περιλαμβάνουν ηλιακούς συλλέκτες, λαμπτήρες και καλοριφέρ ηλιακής ενέργειας. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού Dan Schnitzer είναι αποφασισμένος να κάνει το μαγαζί του μια πραγματικά εναλλακτική λύση απέναντι στη κηροζίνη, τα κεριά και το σκοτάδι που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Αϊτή.

Ο Dan δουλεύοντας στην Αϊτή από το 2007 μαζί με μία τοπική οργάνωση την COREA ολοκλήρωσε 260 έρευνες μέχρι το τέλος του 2008 πάνω στα θέματα ενέργειας του νησιού. Συνειδητοποίησε λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν ήταν τεχνολογικό αλλά επιχειρησιακό δηλαδή αυτό που χρειαζόταν ήταν να έρθουν τα σωστά προϊόντα στο νησί  και απλά έπρεπε να εξοικειώσει τους κατοίκους με τα καινούργια προϊόντα.

Σε συνεργασία με την Earth Spark ξεκινάνε από αυτό το μαγαζάκι, ώστε να δημιουργήσουν ένα μικρό δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά και γεννήτριες που λειτουργούν με βιολογικά καύσιμα.

Ήδη η εταιρία έχει βοηθήσει πολύ και στους πληγέντες από τον σεισμό, δίνοντας στις γυναίκες 3000 φακούς που επαναφορτίζουν με ηλιακή ενέργεια διότι είχαν αυξηθεί τα κρούσματα βιασμών στις κατασκηνώσεις. Οι γυναίκες χρησιμοποίησαν τους φακούς για να φωτίζουν όλο το βράδυ έξω από τις σκηνές.