Ο Hosni Mubarak ήταν πολύτιμος σύμμαχος όλων των αμερικανικών κυβερνήσεων, από τον Reagan μέχρι τον Obama, που επί πολλά χρόνια ανέχονταν το αυταρχικό καθεστώς του με αντάλλαγμα τις φιλικές σχέσεις με τη Δύση.


Ο Clinton σε μια εγκάρδια στιγμή με τον αιγύπτιο Πρόεδρο το 1993 και ο Bush κάνει τον σοφέρ του Mubarak στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου το 2003.


Ο λίβυος ηγέτης Muammar Gaddafi και ο ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi είχαν αναπτύξει πολύ στενούς δεσμούς τα τελευταία χρόνια… άλλωστε μοιράζονται ένα κοινό πάθος… αυτό για τις γυναίκες! Μετά τα πρόσφατα γεγονότα όμως στη Λιβύη και τη στάση του Gaddafi ο Καβαλιέρε μπορεί και να μετανιώνει για αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 2009.


Ο Tony Blair είχε χαρακτηρίσει τη συμμετοχή της χώρας του στον πόλεμο στο Ιρα΄κ ως «ανθρωπιστική βοήθεια», αλλά δε φρόντισε και για την ανατροπή κι άλλων δικτατόρων! Εδώ σε… τρυφερό τετ-α-τετ με τον Gaddafi to 2007.


Στη Μέση Ανατολή, κρατώντας σφιχτά τα χέρια ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Bush περπατά στο πλευρό του Σαουδάραβα βασιλιά στο ράντσο του στο Τέξας το 2005.


Ο Bush όμως δεν ήταν ο μόνος που βρέθηκε με το σαουδάραβα μονάρχη. Τον Απρίλιο του 2009 ο Πρόεδρος Obama προσκύνησε μπροστά στο βασιλιά Abdullah στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.


Το 2009 στη Σύνοδο της G-8 L’Aquila της Ιταλίας οι: Dmitry Medvedev, Barak Obama, Ban Ki-moon, Gaddafi, Berlusconi και Nicolas Sarkozy.