Ομοίωμα του προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, προτίθεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Βραζιλίας το Κόμμα των Εργαζομένων προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα και να κερδίσει υποστηρικτές για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Παρά την υψηλή δημοτικότητά του, η οποία εξακολουθεί να διατηρείται σε επίπεδα της τάξεως του 80%, ο Λούλα δε μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά στην προεδρία της χώρας του, αφού κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Σύνταγμα της Βραζιλίας.

Η κούκλα του προέδρου της Βραζιλίας θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος PT, Αντρέ Βάργκας. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί τι ακριβώς θα φοράει η «κούκλα-ντα Σίλβα» αν και οι επιλογές φαίνεται να είναι δύο.

Ο πρόεδρος φορώντας την πρασινοκίτρινη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βραζιλίας με το κόκκινο αστέρι του ΡΤ στο στήθος ή ντυμένος κλασικά με κοστούμι και γραβάτα.

«Ο στόχος είναι να συλλέξουμε τα κεφάλαια επειδή η εκστρατεία είναι πολύ ακριβή και η κούκλα του προέδρου αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή, επειδή είναι πολύ δημοφιλής», δήλωσε ο κ. Βάργκας.