«Στόχος μου είναι να κάνω και πάλι μεγάλη την Δύση και μαζί μπορούμε να το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Mπορούμε να το κάνουμε», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων. «Στη συνάντησή μας μιλήσαμε για εμπόριο και άλλα πράγματα. Η Μελόνι έκανε πραγματική έφοδο στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Τραμπ.

«Κάποιοι λένε ότι εγώ προωθώ τον δυτικό εθνικισμό. Αλλά όταν μιλώ για την Δύση, δεν αναφέρομαι μόνο σε ένα γεωγραφικό χώρο, αλλά σε έναν πολιτισμό», τόνισε στη συνέχεια η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Παράλληλα, η Μελόνι επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση με τον Τραμπ περιστράφηκε γύρω από την οικονομία, την άμυνα, το διάστημα και την ενέργεια. «Η Ιταλία θα πρέπει να αυξήσει τις εισαγωγές ενέργειας και υπάρχει, βεβαίως, και η πυρηνική ενέργεια, την οποία προσπαθούμε να αναπτύξουμε», είπε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Η Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε τον ένοικο του Λευκού Οίκου να επισκεφθεί σύντομα τη χώρα της, πρόσκληση την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε δεκτή. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η χώρα της θα αυξήσει τις εισαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως και τις αμυντικές δαπάνες με στόχο να φτάσουν στο 2% του ΑΕΠ.

Πηγή: ΑΠΕ