Το κίνημα αμφισβήτησης στην Αίγυπτο δεν θα αποδυναμωθεί, εκτιμά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας και γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, θεωρώντας πως δεν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μίας ισλαμιστικής Αιγύπτου, για τον οποίο ανησυχεί η Δύση.
«Αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει. Κατανοώ απολύτως το δυτικό αυτό δίλημμα. Ανησυχεί τους Δυτικούς μέχρι του σημείου που ορισμένοι από τους διανοούμενούς και πολιτικούς τους είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τη δημοκρατία στο όνομα του θρησκευτικού τους φόβου, όμως η ανάλυσή τους είναι σφάλμα και κακή πολιτική», επισημαίνει ο Αμρ Μούσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde. «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν ηγήθηκαν και δεν ηγούνται σήμερα της αιγυπτιακής επανάστασης. Συμμετέχουν, αυτό είναι όλο», πρόσθεσε.
«Η επανάσταση αυτή είναι πριν απ’ όλα επανάσταση της νεολαίας και των μεσαίων στρωμάτων και, εάν ευοδωθεί, το μήνυμα που θα σταλεί στις αραβικές χώρες και στον υπόλοιπο κόσμο θα είναι πολύ ισχυρό, κυρίως διότι δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τη θρησκεία ή μία θρησκευτική ομάδα. Κοιτάξτε τη σύνθεση των διαδηλωτών: υπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι», λέει ο Αμρ Μούσα εκτιμώντας πως το κίνημα αμφισβήτησης δεν θα αποδυναμωθεί.
Στην πλατεία Ταχρίρ «έρχονται καθημερινά διάφορες κατηγορίες ανθρώπων που ζητούν την αλλαγή», λέει.
«Πρόκειται για μία επανάσταση. Οι διαστάσεις της είναι τέτοιες που μπορούμε ήδη να πούμε ότι η Αίγυπτος μετά τις 25 Ιανουαρίου είναι ριζικά διαφορετική από την Αίγυπτο του πριν. Οι φωνές του λαού υψώθηκαν με σαφήνεια και πολύ θάρρος, λέγοντας όλες ότι η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Η αιγυπτιακή νεολαία, υποστηριζόμενη από το σύνολο των γενεών, λέει σήμερα πράγμα που κανείς δεν τόλμησε να πει εδώ και πολλές δεκαετίες. Το επαναλαμβάνω, πρόκειται για επανάσταση», κατέληξε.