Ο τραγουδιστής Paul Di’Anno, που ήταν ο πρώτος frontman των Iron Maiden, πέθανε σε ηλικία 66 ετών.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από τη δισκογραφική εταιρεία του, Conquest Music, που εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με λύπη επιβεβαιώνει τον θάνατο του Paul Andrews, γνωστού ως Paul Di’Anno».

Σημειώνεται ότι ο Paul Di’Anno αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά από την αρχή της καριέρας του, κάτι που τον οδήγησε στην έξοδο από τη βρετανική χέβι μέταλ μπάντα, με τον Bruce Dickinson να αναλαμβάνει χρέη τραγουδιστή και τη συνέχεια να είναι γνωστή.

O Paul Di’Anno ίδρωνε έντονα στις συναυλίες όταν ήταν νέος, με ορισμένους να θεωρούν πως ήταν απόρροια της χρήσης ναρκωτικών που έκανε σε μεγάλο βαθμό. Εντούτοις, άλλοι υποστήριξαν ότι ήταν φυσική αντίδραση του σώματος

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για ναρκωτικά, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης κτλ., ενώ την τελευταία δεκαετία προσπαθούσε να επανέλθει στα μουσικά δρώμενα, δίνοντας μάχη με τους δαίμονές του.

Ποιος ήταν ο Paul Di’Anno

Γεννημένος στο Chingford του ανατολικού Λονδίνου στις 17 Μαΐου 1958, ο Paul έγινε πρώτη φορά γνωστός ως τραγουδιστής του αγγλικού heavy metal συγκροτήματος Iron Maiden, μεταξύ 1978 και 1981. Τραγούδησε στο πρωτοποριακό ντεμπούτο άλμπουμ των Iron Maiden και στο επιδραστικό επόμενο άλμπουμ «Killers».

Μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden, ο Paul Di’Anno είχε μια μακρά και περιπετειώδη δισκογραφική καριέρα με τους BATTLEZONE και τους KILLERS, καθώς και πολυάριθμες σόλο κυκλοφορίες και guest εμφανίσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον περιόρισαν στο να εμφανίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Paul συνέχισε να διασκεδάζει τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, μετρώντας πάνω από 100 συναυλίες από το 2023.

Το πρώτο αναδρομικό άλμπουμ της καριέρας του, «The Book of the Beast», κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2024 και περιείχε τα σημαντικότερα σημεία των ηχογραφήσεών του μετά την αποχώρησή του από τους Iron Maiden.