Συνεχίζει να απασχολεί τα ΜΜΕ όλου του κόσμου η υπόθεση των αδελφών Μενέντεζ, οι οποίοι σκότωσαν το 1989 τους γονείς και από τότε βρίσκονται στη φυλακή, ενώ η ιστορία τους έχει γίνει ντοκιμαντέρ και τηλεοπτική σειρά στο Netflix, η οποία σαρώνει.

Η θεία του Έρικ και του Λάιλ Μενέντεζ αποκάλυψε γιατί πιστεύει ότι η μητέρα τους αγνοούσε την τρομακτική κακοποίηση που υπέστησαν από τον πατέρα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας.

Η Τζόαν Άντερσεν ΒάντερΜόλεν, αδερφή της Κίτι Μενέντεζ, είναι στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την απελευθέρωση των αδερφών, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο, Κρις Κουόμο του NewsNation, η αναστατωμένη θεία είπε ότι η Κίτι με την οποία μεγάλωσε «δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί κάτι στο σπίτι της».

Αντιθέτως, υπέθεσε ότι η μητέρα θυσίασε τα παιδιά της εξαιτίας της ξαφνικής φήμης και της περιουσίας της οικογένειας.

Τα αδέρφια, τότε 18 και 21 ετών, σκότωσαν τους γονείς τους, Χοσέ και Μαίρη Λουίζ «Κίτι» Μενέντεζ, με καραμπίνες μέσα στο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς, τον Αύγουστο του 1989.

«Συνειδητοποιήσαμε το βάθος της φρικτής μεταχείρισης (από τον Χοσέ Μενέντεζ) και όταν (η Κίτι Μενέντεζ) παραδέχτηκε ότι ήξερε τα πάντα από την αρχή, νιώσαμε ότι είναι πέρα από κάθε φαντασία. Είναι τόσο οδυνηρό», ανέφερε και συμπλήρωσε: «νομίζω ότι συνήθισε τα χρήματα, τη φήμη και την περιουσία. Υποθέτω ότι τα παιδιά της ήταν μεγάλη θυσία για αυτήν. Η Κίτι με την οποία μεγάλωσα δεν θα επέτρεπε ποτέ να συμβεί κάτι στο σπίτι της. Αυτό ήταν κάτι που έμαθε από τον Χοσέ».

Τα ξαδέρφια των αδελφών Μενλεντεζ, η Κάρεν ΒάντερΜόλεν-Κόπλεϊ και η Ταμάρα Γκούντελ, πρόσθεσαν ότι η οικογένεια «ήξερε σε ένα βαθύ επίπεδο ότι υπήρχε κακοποίηση», αλλά δεν ήθελαν να το πιστέψουν.

«Καθώς περνούσε ο καιρός, μιλούσαμε όλο και περισσότερο μεταξύ μας. Επιβεβαιώθηκαν οι ενστικτώδεις αντιδράσεις που είχαμε… Αλλά όσο περισσότερο μιλούσαμε, τόσο πιο ξεκάθαρο γινόταν», είπε η Κάρεν.

Χθες, μέλη της οικογένειας και ο δικηγόρος υπεράσπισης Μαρκ Γκεράγκος έκαναν συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες, ζητώντας αναθεώρηση της ποινής, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφυλάκιση του Έρικ, 53, και του Λάιλ, 56.

«Αν ήταν οι αδελφές Μενέντεζ, δεν θα ήταν υπό κράτηση», είπε ο Γκεράγκος για τη μεταχείριση που είχαν τα αδέλφια κατά τη διάρκεια της δίκης για τους φόνους των γονιών τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οικογένεια υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης των αδελφών, το κοινό δεν κατανοούσε τη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών, με τον Γκεράγκος να αναφέρεται σε σκίτσα από το «Saturday Night Live» που κορόιδευαν τον Έρικ και τον Λάιλ.

Η αδερφή της Κίτι, Τζόαν Άντερσεν ΒάντερΜόλεν, μίλησε επίσης στη συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας τον πόνο που αισθάνεται η οικογένεια για περισσότερα από 30 χρόνια.

«Οι ενέργειές τους, αν και τραγικές, ήταν η απεγνωσμένη αντίδραση δύο αγοριών που προσπαθούσαν να επιβιώσουν από την ανείπωτη σκληρότητα του πατέρα τους», είπε η ΒάντερΜόλεν.

Πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι ο Λάιλ και ο Έρικ εγκαταλείφθηκαν από τους ίδιους τους ανθρώπους που έπρεπε να τους προστατέψουν, τους γονείς τους, το σύστημα και την κοινωνία γενικότερα».

Η οικογένεια παρουσίασε μια οργάνωση με το όνομα «Δικαιοσύνη για τον Έρικ και τον Λάιλ» και μίλησε για το πώς τα αδέλφια έχουν ζήσει μια ζωή στη φυλακή.

Ανέφεραν επίσης ότι έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια, προκειμένου να υποστηρίξει ο κόσμος την αναθεώρηση της ποινής και την αποφυλάκισή τους.

«Ο Λάιλ και ο Έρικ αξίζουν μια ευκαιρία να θεραπευτούν, και η οικογένειά μας αξίζει μια ευκαιρία να θεραπευτεί μαζί τους», είπε ένα από τα ξαδέλφια των αδελφών, η Αναμαρία Μπαράλτ.

Η Μπαράλτ διάβασε επίσης μια δήλωση από τη μητέρα της, την αδελφή του Χοσέ, λέγοντας: «Η προσευχή μου είναι να ζήσω αρκετά για να δω ξανά τα ανίψια μου και να τα αγκαλιάσω μια ακόμη φορά».

Εκτός από τη συνέντευξη Τύπου, οι συγγενείς δημοσίευσαν μια ολοσέλιδη δημοσίευση στη χθεσινή έκδοση των Los Angeles Times, δείχνοντας φωτογραφίες των αδελφών και ζητώντας «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΙΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΪΛ».

Η δίκη των δυο αδελφών έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Οι εισαγγελείς είπαν ότι είχαν κίνητρο την απληστία, καθώς επρόκειτο να κληρονομήσουν 14 εκατομμύρια δολάρια από τους γονείς τους, ενώ τα αδέρφια υποστήριξαν ότι ενήργησαν εναντίον ενός πατέρα που τους κακοποιούσε σεξουαλικά επί χρόνια και μιας μητέρας που έκανε τα στραβά μάτια στην κακοποίηση.