Μια νέα μελέτη υποστήριξε ότι η Χαμάς έχει διεισδύσει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια με τρία συγκεκριμένα άτομα να μαζεύουν εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της ένοπλης οργάνωσης, ακόμα και τώρα που είναι σε πόλεμο με το Ισραήλ.

Η ΜΚΟ European Leadership Network που ιδρύθηκε από τον πρώην αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ, συνέταξε έκθεση που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Free Press.

Σύμφωνα με την έκθεση χρησιμοποιούνται ως βιτρίνα διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις για την εισροή χρημάτων προς τη Χαμάς.

Υπό τον τίτλο «Η Χαμάς στην Ευρώπη», η έκθεση ανέφερε πως ο Mohammad Hannoun, με καταγωγή από την Ιορδανία και κάτοικος στη Γένοβα της Ιταλίας, έχει ενισχύσει το ταμείο της Χαμάς με τουλάχιστον 4 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία δεκαετία, μέσω της Φιλανθρωπικής Ένωσης Αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό.

Επίσης, ο Majed Al-Zeer χαρακτηρίστηκε «ο εγκέφαλος της δραστηριότητας που συνδέεται με τη Χαμάς» στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η έκθεση σημείωσε ότι το 1996, ο Al-Zeer, 62χρονος Βρετανο-Ιορδανός πολίτης, ίδρυσε το Palestinian Return Centre, το οποίο ασκεί πιέσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο και κατέχει ειδικό καθεστώς στον ΟΗΕ επιτρέποντας στα μέλη του να παρακολουθούν συναντήσεις και να «στηρίζουν τις δράσεις υπέρ των Παλαιστινίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό».

Επιπλέον, ο Amin Abou Rashed, που συνελήφθη πέρυσι στην Ολλανδία επειδή φέρεται να χορήγησε στην οργάνωση περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορείται ότι ιδρύει ΜΚΟ για να μαζεύει χρήματα για λογαριασμό της Χαμάς.