«Για την Αλβανία δεν υπάρχει άλλο μέλλον, δεν υπάρχει άλλο μέρος και δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το μέλλον μας στην ΕΕ», σημείωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δεύτερη διακυβερνητική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή είναι μία σημαντική ημέρα ιστορικής σημασίας για την Αλβανία και τον λαό της αλλά κατά τη γνώμη μου επίσης για την ΕΕ».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε πως ρωτήθηκε από δημοσιογράφους «αν η Αλβανία έχει σχέδιο Β σε περίπτωση που η ΕΕ καθυστερήσει ξανά ή περιπλέξει τη διαδικασία, όπως έκανε, ειλικρινά, στο παρελθόν. Και ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια ότι μερικές φορές η ΕΕ μπορεί να είναι άδικη και ήταν άδικη με τις υποψήφιες χώρες». «Εμείς οι Αλβανοί δεν μπορούμε να έχουμε σχέδιο Β όταν πρόκειται για ατομική ελευθερία, κράτος δικαίου και λειτουργική δημοκρατία», πρόσθεσε.

Ο Έντι Ράμα προχώρησε επίσης σε αναφορά στον πρόεδρο της Ρωσίας λέγοντας ότι «δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω να πω ότι ήταν με τη βοήθεια του Βλαντίμιρ Πούτιν που πήρε νέα ταχύτητα αυτή η διαδικασία μετά την επιθετικότητα στην Ουκρανία που λειτούργησε σαν κλήση αφύπνισης υπενθυμίζοντας στην Ευρώπη ότι η ψευδαίσθηση της αυτοεπάρκειας είναι απλώς αυτό, μία ψευδαίσθηση».

Πηγή: ΑΠΕ