Ένας άνδρας που εκτρέφει παράνομα σκυλιά και έγινε γνωστός με το παρατσούκλι «Dr DNA» υποστήριξε ότι δημιούργησε ράτσα «Φρανκενστάιν», αναπαράγοντας Γαλλικά Μπουλντόγκ με Δαλματίας.

Ο Gary Hemming από τη Σκωτία έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για κακοποίηση ζώων, ωστόσο δεν έχει μπει φυλακή, λόγω των χαλαρών σχετικών νόμων της χώρας, έγραψε η New York Post. Μάλιστα, έχει συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία και ληστείες, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος χωρίς περιορισμούς.

Δημοσιεύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως του BBC, ανέφεραν ότι ο άνδρας αναπαράγει παράνομα σκυλιά, ώστε να φτιάξει «την τέλεια και μοναδική ράτσα». Συχνά, πουλάει στο διαδίκτυο τα κουτάβια που προκύπτουν, αλλά κανένα δεν έχει καταφέρει να ζήσει μια κανονική ζωή, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που απέκτησαν από τη διαδικασία αναπαραγωγής.

Πριν λίγους μήνες έγινε δημοσιογραφική έρευνα σε βάρος του και διαπιστώθηκε πως κρατούσε πλήθος φυλακισμένων σκύλων σε υπόγειο, όπου τούς ακρωτηρίαζε αυτιά και ουρά για να αποκτήσουν «ευγενή χαρακτηριστικά», έγραψαν οι The Times.

Πρόσφατα δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media, υποστηρίζοντας ότι έφτιαξε ράτσα «Φρανκενστάιν» που ονόμασε Pokadot Frenchie, καθώς αναπαρήγαγε Γαλλικά Μπουλντόγκ με Δαλματίας.

Το κουτάβι που προέκυψε από τις προσπάθειες του Gary Hemming

«Δεν έχει ουρά, το τρίχωμα είναι ελάχιστο και είναι πολύ χαδιάρικο», είπε σε σχετικό βίντεο, ελπίζοντας να βρει άτομα που θα πλήρωναν αδρά για να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ζώο.

Ωστόσο, κτηνίατροι και ειδικοί προειδοποίησαν: «Μη σας ξεγελούν τα γλυκά μάτια του κουταβιού. Το ζώο έχει υποστεί βασανιστήρια και πονάει. Οι παράνομες εκτροφές σκύλων, πόσο μάλλον η αναπαραγωγή τους οδηγούν πάντα σε σοβαρά θέματα υγείας».

Ακόμη, δεν αντιμετωπίζει κάποια δίωξη στη Σκωτία, αλλά πλήθος κόσμου ζητάει τη σύλληψη του. Με αφορμή αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση σκοπεύει να περάσει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο, τόσο για την προστασία των ζώων, όσο και για την αναπαραγωγή τους.