Παλιά συμμαθήτρια μιας ύποπτης κατά συρροή δολοφόνου εξήγησε πώς η πρώην αριστούχος μαθήτρια στράφηκε σε ένα σκοτεινό μονοπάτι που την οδήγησε στην υποτιθέμενη βίαιη εκστρατεία της.

Η 30χρονη Sabrina Kauldhar, κατηγορείται για τη διάπραξη τριών φόνων από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων δύο ανδρών, για τους οποίους η αστυνομία αναφέρει ότι τους μαχαίρωσε τυχαία σε δύο διαφορετικές πόλεις του Καναδά.

Τώρα αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού και μία κατηγορία για φόνο δεύτερου βαθμού.

Ωστόσο, η Kauldhar, κόρη δύο οδοντιάτρων, κάποτε ήταν μία χαρούμενη και ευφυής μαθήτρια, ανέφερε μία ανώνυμη φίλη από το λύκειο στην εφημερίδα Toronto Sun.

«Την ήξερα καλά στο λύκειο, οι γονείς της ήταν και οι δύο οδοντίατροι», θυμάται η φίλη. «Ήταν άριστη μαθήτρια και πολύ δραστήρια στα αθλήματα, έπαιζε χόκεϊ σε υψηλό επίπεδο και έκανε καλλιτεχνικό πατινάζ όταν ήταν μικρή».

Η κοπέλα συνέχισε λέγοντας πως οι γονείς της Kauldhar ήταν εξαιρετικοί άνθρωποι, αλλά η μητέρα της πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

Παρόλα αυτά, η Kauldhar φαινόταν να είχε αλλάξει ακόμα και πριν από αυτό, καθώς η φίλη της ανέφερε ότι πιστεύει πως συναναστράφηκε με «λάθος παρέες» στο πανεπιστήμιο και ανέπτυξε ψυχικά προβλήματα, κάτι που «δυστυχώς οδήγησε σε αυτή την κατάσταση».

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποτε ήταν ένα χαρούμενο, διασκεδαστικό άτομο με καλή κρίση και όλα τα μέσα για να είναι εξαιρετικά επιτυχημένη, αλλά δυστυχώς πήρε τη λάθος πορεία», ανέφερ, σημειώνοντας ότι η τελευταία τους αλληλεπίδραση ήταν το 2015, όταν η Kauldhar της ζήτησε χρήματα.

Σύμφωνα με την Daily Mail η αστυνομία τώρα αναφέρει ότι η Kauldhar σκότωσε μία γυναίκα περίπου 60 ετών στο Τορόντο, της οποίας το σώμα βρέθηκε την περασμένη Τρίτη με κακώσεις, και συνέχισε να σκοτώνοντας τον Lance Cunningham, 47 ετών, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, καθώς και τον 77χρονο Mario Bilich, που μαχαιρώθηκε σε ένα πάρκινγκ στο Χάμιλτον.

Πιστεύεται ότι γνώριζε το πρώτο θύμα στο Τορόντο, αλλά στόχευσε τυχαία τον Cunningham και τον Bilich συνεχίζοντας την δολοφονική της εκστρατεία.

Παρόλο που λίγα έχουν αποκαλυφθεί από τους ερευνητές για τον πρώτο φερόμενο φόνο, η αστυνομία ανέφερε ότι ο θάνατος του Cunningham σημειώθηκε, αφού οι πρώτες βοήθειες κλήθηκαν στο πάρκο John Allan στους Καταρράκτες του Νιαγάρα λίγο πριν τις 3 μ.μ. στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Cunningham βρέθηκε με σοβαρά τραύματα, και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο.

Σε λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο Bilich μαχαιρώθηκε σε ένα πάρκινγκ στο Χάμιλτον και πέθανε ώρες αργότερα σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία δημοσίευσε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που υποτίθεται ότι δείχνει την Kauldhar να απομακρύνεται ατάραχη από το σημείο.

Τελικά, η Kauldhar συνελήφθη στο Burlington του Οντάριο, ως ύποπτη για τον πρώτο φόνο, προτού γρήγορα συνδεθεί με τους άλλους δύο, χάρη στην περιγραφή ενός υπόπτου και στις δύο σκηνές.

Σε συνέντευξη τύπου μετά τη σύλληψή της, ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Niagara, Bill Fordy, δήλωσε ότι «βάσει του ορισμού, είναι κατά συρροή δολοφόνος».

«Περισσότεροι από 100 ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν γιατί συνέβη κάτι τέτοιο και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, για να οδηγήσουν την κατηγορούμενη στο δικαστήριο», είπε.

Ο Fordy συνέχισε λέγοντας ότι οι ντετέκτιβ δεν έχουν διαπιστώσει κανένα κίνητρο για τους φόνους και ότι η έρευνα βρίσκεται σε «πρώιμο στάδιο».

«Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερη σαφήνεια», πρόσθεσε.

Ο Fordy σημείωσε επίσης ότι η ύποπτη είχε προηγουμένως μία «επαφή» με την αστυνομία, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.

Το SooToday.com, ωστόσο, αναφέρει ότι τον Απρίλιο του 2019, η τότε 23χρονη Sabrina Kauldhar συνελήφθη, αφού υποτίθεται ότι πλησίασε ένα όχημα κοντά στο σπίτι της και άρχισε να χτυπά τον επιβάτη.

Οι αστυνομικοί τώρα ζητούν τη βοήθεια του κοινού για να ταυτοποιήσουν μία γυναίκα που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σε ένα κατάστημα Giant Tiger στο Burlington, πριν η Kauldhar υποτίθεται ότι ξεκινήσει τις δολοφονίες.

Η άγνωστη γυναίκα φέρεται να εθεάθη να αγοράζει ρούχα, τα οποία βρέθηκαν αργότερα στην κατοχή της Kauldhar.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, αν η αστυνομία αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως πιθανό θύμα ή συνεργό.