Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού -κοντά σε τρεις τοποθεσίες που εκτιμά ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ– να εκκενώσουν αμέσως, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου αναφέρει πως τη στιγμή των σφοδρών βομβαρδισμών από το Ισραήλ στη Βηρυτό πολιτικό αεροσκάφος προσγειωνόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hariri. Τα ισραηλινά χτυπήματα από τα οποία τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το μοναδικό διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο της χώρας.

Μετά το μήνυμα – κάλεσμα, λιβανέζικα ΜΜΕ αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Δείτε βίντεο

Πηγές από τον Ισραηλινό στρατό ανέφεραν πως το σημερινό μπαράζ με χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στο σημείο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στους συγκεκριμένου χώρους η οργάνωση είχε αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό πυραύλων, ρουκετών, αντιαρματικών πυραύλων και πυραύλων κατά πλοίων.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν ότι άκουσαν εκκωφαντικές εκρήξεις και είδαν καπνό να υψώνεται από τον τομέα.

Ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου, σύμφωνα με το ANI, το οποίο έκανε επίσης λόγο περί παρουσίας ισραηλινών drones αναγνώρισης που πέταγαν σε χαμηλό ύψος.

Το Ισραήλ θα απαντήσει στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι δύο αεροπορικές βάσεις που επλήγησαν στην επίθεση παρέμειναν πλήρως λειτουργικές και κανένα αεροσκάφος δεν υπέστη ζημιές.

«Το πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την επαίσχυντη επίθεση θα εξαρτηθεί από τον τρόπο, την τοποθεσία και τον χρόνο που θα αποφασίσουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας», δήλωσε ο Χαγκάρι κατά την ενημέρωση του Τύπου.

Στο διάγγελμά του το βράδυ του Σαββάτου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι «το Ιράν βρίσκεται πίσω από όλες τις απειλές εναντίον μας. Εκτόξευσαν εκατοντάδες πυραύλους εναντίον μας σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα δεχόταν μια τέτοια επίθεση, ούτε το Ισραήλ θα τη δεχτεί. Το Ισραήλ έχει το καθήκον και το δικαίωμα να αμύνεται και να απαντά σε τέτοιες επιθέσεις – και αυτό πρόκειται να κάνουμε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ