Ένα ιστορικό μπαρ για λεσβίες κατέθεσε μήνυση σε βάρος μιας πελάτισσας μετά από αρνητικά σχόλια που έκανε για την επιχείρηση και ζητά τεράστια αποζημίωση που κυμαίνεται από 1 έως και 40 εκατομμύρια δολάρια.

Το Henrietta Hudson στο Μανχάταν λειτουργεί από το 1991 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μαγαζιά για λεσβίες στις ΗΠΑ. Τους τελευταίους μήνες η Anne Marie Siroun Bompart που κατά το ήμισυ κατάγεται από τη Μέση Ανατολή φέρεται να παρενοχλεί το μαγαζί, με τα αρνητικά σχόλια που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η γυναίκα ισχυρίζεται πως γίνονται διακρίσεις σε έγχρωμους θαμώνες, με τους υπεύθυνους «να αντιμετωπίζουν ρατσιστικά όποια γυναίκα δεν είναι λευκή».

Η ιδιοκτήτρια του μπαρ, Lisa Cannistraci, υποστήριξε ότι λίγο πριν το καλοκαίρι απαγορεύτηκε η είσοδος στην Bompart, λόγω απρεπούς συμπεριφοράς. «Τη συνάντησα από κοντά και ζήτησα να αλλάξει στάση, αλλά μου επιτέθηκε και με κατηγόρησε για ρατσισμό… Δεν έβγαλα άκρη μαζί της», είπε η Cannistraci.

Έκτοτε, η Bompart πραγματοποίησε εκστρατεία κατά του Henrietta Hudson, με συνεχείς δυσφημιστικές αναρτήσεις στα social media. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μαγαζί να χάσει πολλούς πελάτες, με αρκετούς να ακυρώνουν κρατήσεις τελευταία στιγμή κι άλλους να διαδίδουν τους ισχυρισμούς για ρατσιστικές διακρίσεις.

«Δεν θα αφήσω κανέναν να καταστρέψει τη φήμη της επιχείρησης που έχτιζα τόσες δεκαετίες», υποστήριξε η Lisa Cannistraci, κατατέθοντας μήνυση κατά της δυσαρεστημένης πελάτισσας.