Με ένταση συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο, με τον στρατό να ισχυρίζεται ότι βρήκε το σχέδιο της Χεζμπολάχ για την κατάκτηση του Ισραήλ, το οποίο είχε την κωδική ονομασία «Κατάκτηση της Γαλιλαίας».

Οι IDF ανέφεραν ότι έχουν ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 μικρής έκτασης επιδρομές, καταστρέφοντας πολυάριθμες θέσεις, σήραγγες της Χεζμπολάχ και χιλιάδες όπλα που εκτιμά θα χρησιμοποιούσε η ένοπλη οργάνωση για να εισβάλει στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους IDF, τα στρατεύματα, τους τελευταίους μήνες έφτασαν σε περίπου 1.000 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, μερικές από αυτές αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων τούνελ και αποθήκες όπου η οργάνωση αποθήκευε όπλα.

Όπως αναφέρει ο ισραηλινός στρατός, αυτές οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν για να διαλύσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες των Δυνάμεων Ραντβάν της Χεζμπολάχ και να την αποτρέψουν από το να πραγματοποιήσει το «σχέδιο για νέα 7η Οκτωβρίου».

Hezbollah’s major plan to conquer the Galilee has been exposed.

Posted by Israel Defense Forces on Tuesday, October 1, 2024

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των IDF, περίπου 2.400 ένοπλοι της Ραντβάν και άλλοι 500 Παλαιστίνιοι μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ —εκπαιδευμένοι από τη Ραντβάν— περίμεναν σε χωριά του νότιου Λιβάνου για να επιτεθούν στο Ισραήλ τις ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η Βόρεια Διοίκηση των IDF περίμενε εισβολή από τον Λίβανο και ενίσχυσε την άμυνά της. Τις επόμενες εβδομάδες, πραγματοποίησε πολυάριθμα αεροπορικά πλήγματα σε στελέχη της Χεζμπολάχ και τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων, με αποτέλεσμα χιλιάδες ένοπλοι της Ραντβάν να αποσυρθούν αρκετά χιλιόμετρα πίσω.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν και παραβίασαν υπόγεια σημεία πρόσβασης κοντά στη συνοριακή περιοχή, αποκάλυψαν πολλές κρύπτες όπλων και πολλά άλλα. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων, τα στρατεύματα συνέλεξαν επίσης πολύτιμες πληροφορίες και κατέστρεψαν μεθοδικά τα όπλα και τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων υποδομών και των προηγμένων όπλων ιρανικής προέλευσης.

Hezbollah’s secret plan to conquer Northern Israel: Exposed

Hezbollah had everything they needed to carry out another October 7 Massacre. Don’t believe us? See for yourself:

Posted by Israel Defense Forces on Tuesday, October 1, 2024

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι «συνεχίζει να επιχειρεί για να υποβαθμίσει τις δυνατότητες και τις υποδομές της Χεζμπολάχ και να την απομακρύνει από τη συνοριακή περιοχή προκειμένου να επιτρέψει στους κατοίκους του βορρά να επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια».