Ένοπλος άνδρας από τη Συρία προκάλεσε πανικό στην περιοχή του Ρουρ στη Γερμανία το βράδυ του Σαββάτου. Ο δράστης προκάλεσε πυρκαγιές και έπεσε με το φορτηγάκι του σε διάφορα καταστήματα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 31 άτομα να τραυματιστούν, ενώ δύο παιδιά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι εφιαλτικές σκηνές ξεκίνησαν γύρω στις 5:10 το απόγευμα στο Έσεν. Όπως ανέφερε η αστυνομία στην εφημερίδα «WAZ», ο Σύρος άναψε φωτιά σε κτίριο κατοικιών στη γωνία των οδών Altenessener και Pielsticker. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στην Zollvereinstraße, όπου προκάλεσε άλλη μία φωτιά σε σπίτι.

Συνολικά, 29 άτομα τραυματίστηκαν από τις φωτιές, σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, ενώ η πυροσβεστική έκανε λόγο για 31 τραυματίες.

Δραματικές εικόνες δείχνουν γονείς να παραδίδουν τα παιδιά τους σε βοηθό από ένα λούκι, καθώς δύο τραυματισμένα παιδιά κινδυνεύουν σοβαρά.

Μετά, ο άνδρας μπήκε ξανά στο φορτηγάκι του και οδήγησε στην Katernberger Straße, όπου έριξε το όχημά του στη βιτρίνα ενός μανάβικου. Έκανε όπισθεν και χτύπησε ξανά την πρόσοψη του καταστήματος.

Ο οδηγός συνέχισε προς ένα άλλο κατάστημα στην ίδια οδό, όπου εξήλθε του οχήματος κρατώντας ένα μαχαίρι. Στα κοινωνικά δίκτυα έχουν διαρρεύσει βίντεο που τον δείχνουν να απειλεί ανθρώπους στη γειτονιά. Οι περαστικοί φαίνεται ότι προσπαθούσαν να τον κρατήσουν μακριά πετώντας του αντικείμενα.