Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στα κεντρικά γραφεία της Wildberries στη Μόσχα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, με φόντο διαφωνία μεταξύ του ιδρυτικού ζευγαριού του μεγαλύτερου ρωσικού διαδικτυακού λιανοπωλητή, που βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου.

«Ένας δεύτερος φύλακας από το γραφείο Wildberries που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών πέθανε», μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο πηγή του ρωσικού κολοσσού.

Το κρατικό πρακτορείο Ria Novosti έκανε λόγο επίσης για δύο θανάτους, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, ενώ το αφεντικό της Wildberries είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα τον θάνατο ενός «πράκτορα ασφαλείας» μετά την ένοπλη επίθεση.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας τόνισε ότι εξετάζει το συμβάν. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα άτομο, ένας φύλακας της Wildberries, σκοτώθηκε.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο τις αρχές επιβολής του νόμου και σχεδόν 30 συνελήφθησαν. Δεν κατονόμασε κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Η Wildberries ανακοίνωσε σχέδια συγχώνευσης με τη μικρότερη εταιρεία διαφήμισης Russ τον Ιούνιο, λέγοντας ότι στόχος ήταν η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας συναλλαγών. Ο Βλαντισλάβ αντιτάχθηκε στη συγχώνευση.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μαξίμ Ορέσκιν, αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, διορίστηκε για να επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας. Το Κρεμλίνο τόνισε ότι το σχέδιο είχε την υποστήριξη του προέδρου Πούτιν, αλλά δεν θα παρέμβαινε στην πρόοδό του.

Στα τέλη Ιουλίου, η Τατιάνα, η οποία είναι η πλουσιότερη γυναίκα της Ρωσίας σύμφωνα με το Forbes, είπε ότι είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου από τον Βλαντισλάβ.

Σήμερα, η εταιρεία Wildberries και η Τατιάνα δήλωσαν ότι μια ομάδα ένοπλων ατόμων, με επικεφαλής τον Βλαντισλάβ, προσπάθησε να εισέλθει με βία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο Βλαντισλάβ είπε ότι αυτός και οι εκπρόσωποί του ήταν άοπλοι και είχαν έρθει για να συζητήσουν τις επιχειρήσεις και ότι φρουροί ασφαλείας της συγχωνευμένης εταιρείας, RVB, άνοιξαν πυρ εναντίον του και των συναδέλφων του.

Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης ρούχων, τώρα προμηθεύει τα πάντα, από ηλεκτρονικά μέχρι μαγειρικά σκεύη, με τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ