Η ειδική συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τον Λίβανο, Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ, εκφράζει τη θλίψη της για την αλυσιδωτή σειρά εκρήξεων που συντάραξε τη χώρα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ατόμων και τραυματίζοντας χιλιάδες, πολλούς από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κ. Πλάσχερτ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ότι σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι δεν αποτελούν στόχο και πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή.

«Οι εξελίξεις σήμερα σηματοδοτούν μια εξαιρετικά ανησυχητική κλιμάκωση σε ένα ήδη απαράδεκτα ασταθές πλαίσιο. Ενώ ο πλήρης αντίκτυπος της επίθεσης εκτυλίσσεται ακόμη, προτρέπω όλους τους ενδιαφερόμενους παράγοντες να απόσχουν από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια ή πολεμική ρητορική, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη ανάφλεξη που κανείς δεν μπορεί να αντέξει», ανέφερε.

Η ειδική συντονίστρια για τον Λίβανο υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της ηρεμίας και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να δώσουν προτεραιότητα στη σταθερότητα. «Διακυβεύονται πάρα πολλά για να κάνουμε κάτι λιγότερο» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ