Ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο, πωλείται, μετέδωσε το Sky News

Ο Guardian Media Group βρίσκεται σε συνομιλίες με την Tortoise Media, startup που ιδρύθηκε το 2019, για την πώληση του Observer, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Guardian Media Group, Anna Bateson, δήλωσε: «Αυτή είναι μια συναρπαστική στρατηγική ευκαιρία για το Guardian Media Group. Παρέχει την ευκαιρία να χτίσει τη μελλοντική θέση του Observer με μια σημαντική επένδυση και να επιτρέψει στον Guardian να επικεντρωθεί στη στρατηγική ανάπτυξής του, ώστε να είναι πιο παγκόσμιος, πιο ψηφιακός και να χρηματοδοτείται περισσότερο από τους αναγνώστες».

Η αρχισυντάκτρια του Guardian, Katharine Viner, από την πλευρά της ανέφερε: «Δίνεται η δυνατότητα αυτό να είναι πολύ θετικό τόσο για τον Observer, όσο και για τον Guardian. Η νούμερο ένα προτεραιότητά μου είναι ένα μέλλον στο οποίο και οι δύο τίτλοι θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν και να προσφέρουν στους αναγνώστες μας δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα ότι η Observer, με την εξαιρετική δημοσιογραφική φήμη, το πιστό αναγνωστικό κοινό και την κληρονομιά της ως η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα του κόσμου, βρίσκεται σε καλά χέρια».

Η Observer, η οποία ιδρύθηκε το 1791, αγοράστηκε από τον όμιλο Guardian Media Group το 1993

Έκτοτε συνυπάρχει με τον Guardian, ο οποίος θα παραμείνει σε ψηφιακή λειτουργία επτά ημερών την εβδομάδα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Η Tortoise ιδρύθηκε το 2019 από τον James Harding, τον πρώην συντάκτη των Times του Λονδίνου και πρώην διευθυντή ειδήσεων στο BBC, καθώς και από τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο Matthew Barzun.