Ένα πανέμορφο μοντέλο για μαγιό από την Ταϊλάνδη εμφάνισε εξανθήματα και φουσκάλες σε όλο το πρόσωπο και το σώμα, αφού του χορηγήθηκαν, τρεις φορές, αντιβιοτικά στα οποία ήταν αλλεργικό.

«Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος, που πραγματικά ένιωθα ότι θα πέθαινα. Ήταν έντονο. Όλο μου το σώμα έκαιγε και πονούσε. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πώς αισθάνθηκα», είπε η 31χρονη Sasinan Chuenlosang, στο Viral Press.

Η Chuenlosang, η οποία εργαζόταν σε μια εταιρεία πληροφορικής, παραπονέθηκε για πονόλαιμο και κόκκινα μάτια όταν επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο της Μπανγκόκ στις 18 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την nypost, οι γιατροί διέγνωσαν αμυγδαλίτιδα και της χορήγησαν Ceftriaxone, ένα αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων.

Το φάρμακο δεν βοήθησε και στην πραγματικότητα έκανε τα πράγματα χειρότερα. Το μοντέλο επέστρεψε στο νοσοκομείο τρεις ημέρες αργότερα, αφού αντιμετώπισε σφίξιμο στο στήθος, εξανθήματα, θολή όραση, πρησμένο στόμα και δυσκολία στο περπάτημα.

Η Chuenlosang είπε ότι της χορηγήθηκε άλλη μία δόση του ίδιου φαρμάκου και διαγνώστηκε με ανεμοβλογιά.

Αναφέρει ότι τα εξανθήματά της επιδεινώθηκαν, ενώ προκλήθηκε τύφλωση στο αριστερό της μάτι.

Στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί της χορήγησαν μια τρίτη δόση από το ίδιο φάρμακο.

Η Chuenlosang ένιωσε ζάλη και το δεξί της μάτι μούδιασε και έγινε θολό.

Έμεινε στη ΜΕΘ για επτά ημέρες και αργότερα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με σοβαρό σύνδρομο Stevens-Johnson, μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα αντίδραση σε φάρμακα ή λοιμώξεις.

Συνήθως ξεκινά με συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, ακολουθούμενα από επώδυνο εξάνθημα, με αποτέλεσμα το ανώτερο στρώμα του δέρματος να πεθαίνει και να αποκολλάται.

Η Chuenlosang έμεινε στο νοσοκομείο και έπρεπε να κόψει τα μακριά μαλλιά της, για να επουλωθούν τα εξανθήματά της.

Έχει πληγές γύρω από τα μάτια, το στόμα, το μέτωπο και τα μάγουλά της, ενώ ο λαιμός της είναι καλυμμένος με γάζες για να μη διαρρεύσει το αίμα και το πύον που κυλούσε στο πρόσωπό της.

«Πριν από αυτό, εργαζόμουν σε μια εταιρεία πληροφορικής και ήμουν ένα διαδικτυακό μοντέλο στον ελεύθερο χρόνο μου», θυμάται η Chuenlosang.

«Αυτή η κατάσταση έχει γκρεμίσει τα όνειρά μου. Κατέστρεψε τη ζωή που είχα πριν», συμπλήρωσε.

Πλέον, αναζητά έναν οφθαλμίατρο για να αποκαταστήσει την όρασή της και να επιστρέψει στη δουλειά της.