Πριν από κάποιες δεκαετίες μια παρέα μεθυσμένων εφηύρε την πάλη με τα δάχτυλα των ποδιών για να περάσει την ώρα της και πλέον διεκδικεί μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συγκεκριμένο άθλημα γεννήθηκε στο Wetton του Derbyshire το 1974 και έκτοτε άρχισε να αποκτά φανατικό κοινό, ενώ το 1998 διεκδίκησε μια θέση τους Ολυμπιακούς, αλλά χωρίς επιτυχία. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους συμμετέχοντες, με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί ραγδαία, κερδίζοντας χορηγίες από γνωστές εταιρείες, μέχρι και το Ben & Jerry’s.

Ο Independent συνομίλησε με αθλητές του παραπάνω αγωνίσματος, το οποίο πλέον διεξάγεται στην πόλη Ashbourne του Derbyshire, με φανατικούς θαυμαστές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, μέχρι την Ιαπωνία και την Ινδία, καθώς διαθέτει αντρική και γυναικεία κατηγορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συμμετέχοντες τοποθετούν τα πόδια τους πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια, μπλέκουν τα δάχτυλα μεταξύ τους και δεν μπορούν να τα σηκώσουν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Πρώτα χρησιμοποιούν το δεξί πόδι και όποιος κερδίσει, παίρνει ένα πόντο, ενώ ύστερα περνάνε στο αριστερό.

Η Lisa Shenton που αγωνίζεται εδώ και 14 χρόνια, είναι έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και σκοπεύει να πάρει μέρος ξανά, ώστε να κερδίσει και έβδομη φορά.

Φωτογραφία που δείχνει τον τρόπο που παίζεται η πάλη με τα δάχτυλα των ποδιών

Ο 35χρονος τωρινός πρωταθλητής της πάλης με δάχτυλα των ποδιών, Ben Woodroffe, μιλώντας στο βρετανικό Μέσο, ανέφερε ότι χρειάζεται γυμναστική και ιδιαίτερες ασκήσεις για να ανταπεξέλθει κάποιος, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο φαίνεται το άθλημα.

Με βάση όσα ανέφερε, σηκώνει βάρη στον αστράγαλο, κάνει συχνά διατάσεις και παλεύει με τη σύντροφό του Ruth, ώστε να προπονηθεί κατάλληλα. «Κάνω ότι κάνουν κι άλλοι παλαιστές, απλώς χρησιμοποιώ τα δάχτυλα στα πόδια, αντί για τα χέρια μου», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι με αφορμή τους φετινούς Ολυμπιακούς, τονίζοντας ότι το άθλημα πρέπει να ενταχθεί στους Αγώνες, καθώς «δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα αγωνίσματα», πέρα από ότι είναι ασυνήθιστο.