Το ντιμπέιτ ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν η αφορμή για να «φουντώσει» μία θεωρία συνωμοσίας για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ειδικότερα, μετά την τηλεμαχία των δύο, στα social media κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Κάμαλα Χάρις φορούσε ακουστικό μέσω του οποίου το επιτελείο της τής έδινε απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις.

Ορισμένοι χρήστες διαπίστωσαν, μάλιστα, μια ομοιότητα με τα σκουλαρίκια Nova H1 Audio, τα οποία δημιουργήθηκαν από τη γερμανική start up NOVA Products και είναι ουσιαστικά ακουστικά.

«Οι ισχυρισμοί ότι η Χάρις φορούσε ακουστικά Nova H1 Audio, μεταμφιεσμένα σε μαργαριταρένια σκουλαρίκια, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αντιπαράθεσής της με τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπλώθηκαν γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε η Susan Schreiner, συντάκτρια και αναλύτρια τεχνολογίας στο C4 Trends.

Άλλοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν την ομοιότητα με τα Double Pearl Hinged Earrings που πωλούνται από την Tiffany & Co, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα κόσμημα και τίποτε άλλο.

Η Κάμαλα Χάρις δεν είναι η πρώτη υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ που κατηγορείται ότι φορούσε ακουστικό. Η ίδια (ανυπόστατη) φήμη ξεκίνησε μετά το ντιμπέιτ του 2004 μεταξύ του τότε προέδρου, Τζορτζ Μπους, και του γερουσιαστή, Τζον Κέρι, ότι ο Μπους φορούσε έναν κρυφό πομπό.