Ο Τζο Μπάιντεν υπέπεσε σε μια φρικτή γκάφα με αφορμή την επέτειο για το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, καθώς ανέφερε ότι «θα κάνει» την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους τη στιγμή που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο «Marine One», είπε: «Θα πάω στα γενέθλια της εγγονής μου στη Νέα Υόρκη. Μετά θα παρακολουθήσουμε το ντιμπέιτ και αύριο θα κάνω την 11η Σεπτεμβρίου».

Σύμφωνα με τη New York Post, ο Μπάιντεν επρόκειτο να μεταβεί στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη και στο Εθνικό Μνημείο της Πτήσης 93 στο Σάνκσβιλ, πριν επιστρέψει στην περιοχή της Ουάσινγκτον, για να θρηνήσει τα θύματα της επίθεσης στο Πεντάγωνο.

Περιγράφοντας γρήγορα το πρόγραμμά του, χρησιμοποίησε την έκφραση «θα κάνω», για να περιγράψει τη ρουτίνα που έπρεπε να ακολουθήσει.

Αυτό δεν άρεσε σε αρκετούς Αμερικανούς, ορισμένοι εκ των οποίων σχολίασαν στην πλατφόρμα Χ γράφοντας: «Αυτός ο τρομοκράτης γιατί είναι ακόμα έξω;» και «Μάλλον αποσύρθηκε από τις εκλογές για να γίνει τρομοκράτης στα γεράματα».

Επίσης, ορισμένοι ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί, καθώς υποστήριξαν ότι ο Μπάιντεν με τους Δημοκρατικούς αντιμετωπίζουν ως «δουλειά» και «ρουτίνα» την εθνική τραγωδία.

«Πέθανε τόσος κόσμος, αλλά το βλέπει ως υποχρέωση» και «μακάρι να τελειώσει αυτό το τσίρκο γρήγορα», ήταν μερικές από τις αντιδράσεις που κατέκλυσαν την πλατφόρμα Χ.