Ο Dickson Ndiema, ο πρώην σύντροφος της αδικοχαμένης αθλήτριας από την Ουγκάντα, Rebeca Cheptegei, πέθανε στο Eldoret, Moi Teaching and Referral Hospital της Κένυας, υποκύπτοντας στα τραύματα που προκλήθηκαν από το περιστατικό που του προκάλεσε εγκαύματα στο 30% του σώματός του.

Η Ndiema είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην ιατρική μονάδα μετά από τον καβγά κατά τον οποίο «έλουσε» με βενζίνη στην Cheptegei πριν της βάλει φωτιά.

Σύμφωνα με το Kenyans.co.ke, ο Ndiema, επαγγελματίας αθλητής, υπέκυψε στα εγκαύματα το βράδυ της Δευτέρας.

Πριν από τον θάνατό του, ήταν ευρέως γνωστό ότι ο Ndiema επρόκειτο να κατηγορηθεί για τη δολοφονία της Cheptegei, αφού προηγουμένως θα είχε αναρρώσει πλήρως.

Ο θάνατός του κλείνει την τραγική υπόθεση που συγκλόνισε τον κόσμο.

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) είχαν καταδικάσει τον τρόπο θανάτου της Cheptegei και ζήτησαν άμεση δράση για την αντιμετώπιση των υποθέσεων διάκρισης φύλου.

«Κάθε 11 λεπτά, μια γυναίκα ή ένα κορίτσι σκοτώνεται από έναν σύντροφο ή μέλος της οικογένειάς της κάπου στον κόσμο. Αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Στέφαν Ντουζάρικ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε δήλωσή του στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η επίθεση με τη βενζίνη

Η Cheptegei που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 πέθανε πριν από 5 ημέρες, υποκύπτοντας στα εγκαύματα που κάλυπταν το 80 τοις εκατό του σώματός της.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην ιατρική μονάδα μετά την επίθεση που την άφησε να παλεύει για τη ζωή της. Ο Ndiema φέρεται να της επιτέθηκε για διαφωνία σχετικά με ένα κομμάτι γης που βρίσκεται στο χωριό Chepkum, στην κομητεία Trans Nzoia.

Μια επίσημη αναφορά της Αστυνομίας έδειξε ότι ο Ndiema οργάνωσε την επίθεση μια Κυριακή, αφού η Cheptegei επέστρεψε από την εκκλησία με τις δύο κόρες της.

Σύμφωνα με επίσημες αναφορές οι δυο τους είχαν εμπλακεί σε διαμάχη για το επίμαχο κομμάτι γης για αρκετό καιρό, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις τοπικές αρχές.