Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε –έπειτα από εννέα μήνες– τις χημειοθεραπείες για τον καρκίνο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media ανακοινώνει τα καλά νέα και μοιράζεται στιγμιότυπα με την οικογένειά της.

«Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω τι ανακούφιση νιώθω που ολοκλήρωσα τις χημειοθεραπείες», λέει η Κέιτ Μίντλετον στο βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της βασιλικής οικογένειας.

«Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια»

«Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή, όπως την ξέρετε, μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να πλεύσουμε στα φουρτουνιασμένα νερά και στον άγνωστο δρόμο.

Το ταξίδι για την ίαση του καρκίνου είναι πολύπλοκο, τρομακτικό και απρόβλεπτο για όλους, ιδίως για τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους.

Σας φέρνει, επίσης, αντιμέτωπους με τα δικά σας τρωτά σημεία με τρόπο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν, και μαζί με αυτό, εμφανίζεται ένας νέος τρόπος να βλέπει κανείς τα πράγματα.

Αυτή η περίοδος υπενθύμισε πάνω απ’ όλα στον Ουίλιαμ και σε μένα να σκεφτόμαστε και να είμαστε ευγνώμονες για τα απλά, αλλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, τα οποία τόσοι πολλοί από εμάς συχνά θεωρούμε δεδομένα. Το να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε απλά.

Από εδώ και πέρα εστιάζω στο να κάνω ό,τι μπορώ, για να ιαθώ από τον καρκίνο. Παρόλο που έχω τελειώσει τη χημειοθεραπεία, ο δρόμος μου προς τη θεραπεία και την πλήρη ανάρρωση είναι μακρύς.

Ωστόσο, ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά μου και να αναλάβω μερικές ακόμη δημόσιες υποχρεώσεις τους επόμενους μήνες, όταν μπορέσω.

Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί, εισέρχομαι σε αυτή τη νέα φάση της ανάρρωσης με μια ανανεωμένη αίσθηση ελπίδας και εκτίμησης της ζωής.

Ο Ουίλιαμ και εγώ είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουμε λάβει και αντλούμε μεγάλη δύναμη από όλους εκείνους που μας βοήθησαν. Η καλοσύνη, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια όλων ήταν πραγματικά συγκινητική.

Σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να πορεύονται με τον καρκίνο: παραμένω μαζί σας, δίπλα-δίπλα, χέρι-χέρι. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως, γι’ αυτό αφήστε το φως να λάμψει έντονα», γράφει στην ανάρτησή της η Κέιτ Μίντλετον.