Πυροβολισμοί έπεσαν έξω από το ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα, ο οποίος είχε προηγουμένως άνοιξε πυρ δύο φορές εναντίον τους, έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό στο Μόναχο.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό n-tv, εκτιμάται ότι δεν υπάρχουν άλλοι δράστες, η αστυνομία ωστόσο, έχει αποκλείσει την περιοχή του κέντρου, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης βρίσκεται δίπλα στο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, σε μια περιοχή με έντονη αστυνομική παρουσία. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «πολλούς» πυροβολισμούς και για μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή ελικοπτέρου της αστυνομίας.

Παραμένει ασαφές αν το περιστατικό σχετίζεται με τρομοκρατία.

Το περιστατικό συμπίπτει με την επέτειο της Ολυμπιακής επίθεσης του 1972: Εκείνη την εποχή, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες δολοφόνησαν έντεκα Ισραηλινούς αθλητές στο Μόναχο.

Ο Benedikt Franke, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου (MSC), δήλωσε στο BILD:

«Το γραφείο μας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Ναζιστικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο κέντρο του Μονάχου, είναι επί του παρόντος αποκλεισμένο από την αστυνομία. Οι υπάλληλοί μας είναι σε lockdown. Στις 9:10 ακριβώς ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Ακούστηκαν τουλάχιστον δώδεκα πυροβολισμοί. Δεν ξέρουμε περισσότερα αυτή τη στιγμή. Μια μεγάλη ομάδα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχει αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή στους δρόμους».