Λεπτομέρειες που σοκάρουν έρχονται στο φως για το φονικό με δράστη έναν 17χρονο στην Ιταλία, ο οποίος σκότωσε με μαχαιριές τον αδερφό του και τους γονείς του.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 17χρονος πρώτα δολοφόνησε τον 12χρονο αδερφό του ενώ κοιμόταν και, όταν ξύπνησαν οι γονείς του από τις κραυγές του παιδιού, ο Ρικάρντο τους μαχαίρωσε και αυτούς μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά ο πατέρας των δυο παιδιών, Φάμπιο Τσιαρόνι, δεν κατάλαβε ότι ο 17χρονος ήταν αυτός που είχε δολοφονήσει τον 12χρονο, με αποτέλεσμα να φωνάξει τον Ρικάρντο για να τον βοηθήσει.

«Μαχαίρωσα τον πατέρα μου, ενώ αυτός μου φώναζε να τηλεφωνήσω για βοήθεια» ομολόγησε ο νεαρός δολοφόνος, σύμφωνα με την Il Difforme.

«Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος που τους σκότωσα. Ένιωθα σαν έναν ξένο σώμα στην οικογένειά μου. Ένιωθα καταπιεσμένος. Πίστευα ότι με το να τους σκοτώσω θα ελευθέρωνα τον εαυτό μου», είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ενώ συμπλήρωσε στη συνέχεια κατά την ομολογία του ότι «το κατάλαβα ένα λεπτό αργότερα ότι δεν θα ήμουν ελεύθερος με το να τους σκοτώσω».

Ο 17χρονος αρχικά δεν είπε την αλήθεια για το φονικό, καθώς υποστήριξε ότι ήταν ο πατέρας του εκείνος που δολοφόνησε τόσο τη 49χρονη μητέρα του, όσο και τον 12χρονο αδερφό του. Μάλιστα, είχε καταθέσει πως είδε τον πατέρα του να κάθεται σε μια καρέκλα μέσα στο δωμάτιο του αδερφού του, έχοντας δίπλα του το μαχαίρι και μπροστά του βρισκόταν το άψυχο σώμα της μητέρας του, ισχυριζόμενος ότι τότε πήρε αυτός το μαχαίρι και τον σκότωσε.

Ωστόσο, η απουσία σημαδιών πάλης στο κορμί του 17χρονου γέμισε αμφιβολίες τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετά από ώρες κατάφεραν να του αποσπάσουν την ομολογία.

Πάντως, δικαστικές αρχές και Αστυνομία εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται η αφορμή για το φονικό να στάθηκε το πάρτι γενεθλίων του πατέρα της οικογένειας που έγινε λίγες ώρες πριν από το έγκλημα. Πολλοί συγγενείς ήταν παρόντες στο σπίτι για το δείπνο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στον Ρικάρντο.

Ο 17χρονος στην ομολογία του ανέφερε πως, όταν σιγουρεύτηκε ότι οι γονείς του είχαν κοιμηθεί, σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβηκε τις σκάλες και πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα με λάμα μεγαλύτερη από 20 εκατοστά.

«Χτύπησα πρώτα τον Λορέντζο, απλώς επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος», ανέφερε χαρακτηριστικά.