Ο ράπερ Fatman Scoop πέθανε σε ηλικία 53 ετών, καθώς κατέρρευσε πάνω στη σκηνή σε συναυλία στο Κονέκτικατ.

Ο μουσικός Ίζαακ Φρίμαν III από την Νέα Υόρκη, που έγινε δημοφιλής με το τραγούδι «Be Faithful» την δεκαετία του 1990, πέθανε αφού κατέρρευσε στη μέση της παράστασης κατά τη διάρκεια μιας δωρεάν συναυλίας στο Κονέκτικατ.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Freeman χωρίς πουκάμισο να ξεσηκώνει το πλήθος στο Town Center Park, καθώς ανέβαίνει στην θέση των DJ και στη συνέχεια να καταρρέει.

Όσοι βρίσκονταν κοντά του την ώρα της κατάρρευσης φάνηκαν να κάνουν πιέσεις στο στήθος του πίσω από την οθόνη του DJ set.

Οι αρχές κλήθηκαν στο πάρκο γύρω στις 8:33 μ.μ., σύμφωνα με το TMZ.

Ο Freeman απομακρύνθηκε με φορείο από τη σκηνή και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Η δήμαρχος Χάμντεν, Λόρεν Γκάρετ, επιβεβαίωσε ότι ο Φάτμαν Σκούπ αντιμετώπισε επείγουσα ιατρική κατάσταση πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

«Παρακαλώ κρατήστε τον στις σκέψεις και τις προσευχές σας», έγραψε ο Γκάρετ στο Facebook.

Ο θάνατος του Freeman επιβεβαιώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωί του Σαββάτου από τον DJ και παραγωγό Birch Michael, γνωστό και ως Pure Cold, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως ο διευθυντής της περιοδείας του ράπερ.

«Με την πιο βαριά καρδιά ανακοινώνω τον θάνατο του Issac Freeman III, επαγγελματικά γνωστού ως Fatman Scoop», έγραψε ο Michael.

Σύμφωνα με την nypost ο ράπερ είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί στην εκδήλωση τον περασμένο μήνα, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν το σόου να επαναπρογραμματιστεί για τον Αύγουστο.

Ο θάνατος του Fatman Scoop επιβεβαιώθηκε επίσης από το Reminisce Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Scoop επρόκειτο να εμφανιστεί στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Η απουσία του θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλους», ανέφερε το φεστιβάλ σε ανάρτησή του στο Instagram.

Το «Be Faithful» του Fatman Scoop του έχει κερδίσει εκατομμύρια προβολές.

Συμμετείχε στο «Lose Control» της Missy Elliott που έφτασε στο νούμερο 3 στο Billboard Hot 100 τον Οκτώβριο του 2005.

Εμφανίστηκε επίσης μαζί με την υποψήφια για Grammy Mariah Carey και έχει κάνει κομμάτια με τους Timberland και Magoo, Nick Cannon και Skrillex.

Το πρωί της Παρασκευής, οι Dyce Paso και Fatman Scoop έκαναν πρεμιέρα του επίσημου βίντεο κλιπ για το νέο τους τραγούδι «Let It Go».