Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι επιβάτες ενός αεροπλάνου, καθώς η πτήση τους καθυστέρησε να απογειωθεί, επειδή στον διάδρομο του αεροδρομίου ήταν σε εξέλιξη μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μια μαγκούστα και μια κόμπρα.

Ένας από τους επιβάτες κατέγραψε το περιστατικό σε βίντεο, το οποίο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Jay Prakash Narayan της Ινδίας πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με όσα διακρίνονται, η μαγκούστα -ένα μικρό σαρκοφάφο αιλουρόμορφο θηλαστικό– τα έβαλε με μια δηλητηριώδη κόμπρα. Ο μεταξύ τους αγώνας φαινόταν ισορροπημένος, με το ένα ζώο να επιτίθεται στο άλλο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τότε, έσπευσαν για βοήθεια δύο άλλες μαγκούστες, με τα ζώα να απομακρύνονται σιγά-σιγά από τον αεροδιάδρομο και το αεροπλάνο να απογειώνεται, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιος νίκησε στο τέλος.

Δείτε το βίντεο:

Η New York Post έγραψε σε δημοσίευμα, ότι οι αναμετρήσεις μαγκούστας και κομπρών δεν είναι σπάνιες, αλλά αντιθέτως συμβαίνουν συχνά. Μάλιστα, συνήθως κερδίζουν τα μικρά θηλαστικά, γιατί είναι πιο ευκίνητα, ενώ έχουν αντοχή στο δηλητήριο της κόμπρας, οπότε αντέχουν το θανατηφόρο δάγκωμά της.

Με βάση το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη κόντρα έχει αποτυπωθεί στη λαϊκή κουλτούρα της Ινδίας, χάρη στο διήγημα του Ρούντγιαρντ Κίπλινγκ «Rikki-Tikki-Tavi» που κυκλοφόρησε το 1894. Σε αυτό, μια γενναία μαγκούστα υπερασπίζεται το ανθρώπινο αφεντικό της από μια απειλητική κόμπρα.