Ισραηλινό αεροσκάφος χτύπησε όχημα που κινούνταν στον βορειοανατολικό Λίβανο την Τρίτη το βράδυ, όπως ανέφεραν δύο πηγές του πρακτορείου Ρόιτερς στα σώματα ασφαλείας. Μία από τις πηγές σημείωσε ότι το όχημα μετέφερε οπλισμό.

Σύμφωνα με τις πηγές, το πλήγμα έγινε εναντίον ανοικτού ημιφορτηγού κοντά στη Σάατ, σε απομακρυσμένη περιοχή κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και ο οδηγός επιβίωσε. Σύμφωνα με τη μια από τις πηγές, μετέφερε εκτοξευτήρα ρουκετών που είχε υποστεί ζημιά για να επισκευαστεί.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» που εξαπολύθηκε από τον Λίβανο τραυμάτισε στρατιώτη τους, χωρίς να διευκρινίσει περί τι είδους αεροσκάφους επρόκειτο, αν και το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ γενικά επιτίθεται στο βόρειο Ισραήλ με drones.

Ο στρατιώτης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρόσθεσαν ότι εντόπισαν «πυρήνα τρομοκρατών» σε «στρατιωτική δομή» στην Οντάισα, στον νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι βομβάρδισε το κτίριο και εξάλειψε τον πυρήνα. Ανέφεραν επίσης πως το πυροβολικό έπληξε επίσης θέσεις στη Σεμπάα και στη Γιαρίν, επίσης στον νότο.

Από την πλευρά της, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ανέφερε χθες ότι ρουκέτα έπεσε κοντά σε θέση της στον νότο, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον εκτοξεύθηκε.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η λιβανική Χεζμπολάχ ενεπλάκησαν στις πιο εντατικές ανταλλαγές πυρών εδώ τους δέκα μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο την εντεινόμενη ανησυχία πως η ένοπλη σύρραξη θα γενικευτεί, ότι θα προκληθεί ανάφλεξη στην περιφέρεια.

Το Ισραήλ ανέφερε πως απέτρεψε ευρύτερη επίθεση καταστρέφοντας εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και πυραύλων του σιιτικού κινήματος. Ο ηγέτης της Χεζμπολά, ο Χασάν Νασράλα, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση, σε αντίποινα για τον θάνατο του κορυφαίου στελέχους της οργάνωσης Φουάντ Σουκρ τον περασμένο μήνα, ήταν επιτυχής.

Πηγή: ΑΠΕ