Μια φρικτή ιστορία αναβιώνει στα δικαστήρια, καθώς μια μητέρα που δολοφόνησε τα παιδιά της, ώστε να φύγει κρυφά με έναν πλούσιο άντρα, τώρα ζητάει τη βοήθεια του πρώην συζύγου της, προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Η υπόθεση αφορά τη Σούζαν Σμιθ, η οποία το 1994 έπνιξε τους δύο γιους της: τον 3 ετών Μάικλ και τον 14 μηνών Αλεξάντερ, ρίχνοντάς τους με το αυτοκίνητο (το οποίο οδήγησε η ίδια) σε μια λίμνη στην Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η Σούζαν Σμιθ το 1994

Τότε, κάλεσε την αστυνομία ισχυριζόμενη ότι ένας Αφροαμερικανός απήγαγε τα παιδιά της, κλέβοντας το όχημά της. Μάλιστα, προθυμοποιήθηκε να βγει στα κανάλια, για να ζητήσει βοήθεια από τον κόσμο αν γνώριζε κάτι.

Τελικά, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της, με την ίδια να ομολογεί τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι διέπραξε το έγκλημα, επειδή ήθελε να «κλεφτεί» με έναν πλούσιο εραστή, που δεν επιθυμούσε παιδιά.

Οι δολοφονημένοι γιοι της Σούζαν Σμιθ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η Σμιθ γλίτωσε τη θανατική ποινή τελευταία στιγμή, καθώς της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη με δυνατότητα αναστολής ύστερα από 30 χρόνια.

Πλέον, έχει δυνατότητα να καταθέσει αίτημα για να αποφυλακιστεί νωρίτερα, ωστόσο το μόνο εμπόδιο είναι ο πρώην σύζυγός της, Ντέιβιντ Σμιθ, στον οποίο διεμήνυσε μέσω του δικηγόρου της ότι θέλει την ελευθερία της.

Η Σούζαν Σμιθ σήμερα

Με βάση την αμερικανική νομοθεσία, ο Ντέιβιντ έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση σε περίπτωση που κρίνει ότι η Σούζαν είναι ακόμα επικίνδυνη. Ταυτόχρονα, οι δικαστές αναγκάζονται να λάβουν περισσότερο υπόψιν τη δική του θέση, παρά τους ισχυρισμούς της γυναίκας.

«Σκότωσε τα παιδιά του, του προκάλεσε μια ζωή γεμάτη πόνο. Αν νομίζει ότι θα μείνει άπραγος, ενώ εκείνη θα προσπαθεί να βγει από τη φυλακή, πλανάται περισσότερο από ό,τι νομίζαμε», τόνισαν οι δικηγόροι του Ντέιβιντ Σμιθ.

Ο πρώην σύζυγος της Σούζαν Σμιθ, Ντέιβιντ