Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πίεσε το Facebook να λογοκρίνει οποιοδήποτε περιεχόμενο αφορούσε τον κορονοϊό, από fake news και έρευνες μέχρι χιουμοριστικές και σατιρικές αναρτήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, Jim Jordan, τονίζοντας ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, πίεσαν επανειλημμένα τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο σχετικό με την πανδημία του κορονοϊού».

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

«Το περιεχόμενο που η κυβέρνηση Μπάιντεν ζήτησε από τη Meta να κατεβάσει περιελάμβανε ακόμα και χιούμορ και σάτιρα», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Facebook.

«Πιστεύω ότι η κυβερνητική πίεση ήταν λανθασμένη και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι’ αυτό. Πιστεύω επίσης ότι κάναμε κάποιες επιλογές που, εκ των υστέρων και με νέες πληροφορίες, δεν θα κάναμε σήμερα», έγραψε στη συνέχεια, ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας πως κάτι αντίστοιχο δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον.

«Θάφτηκε» ρεπορτάζ κατά του Χάντερ Μπάιντεν

Μεταξύ άλλων, ο Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη από τη New York Post, καθώς η Meta λογόκρινε αποκλειστικό δημοσίευμα που αφορούσε τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του αμερικανού προέδρου, που έχει μπλεξίματα με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Το δημοσίευμα αφορούσε τη σχέση του Χάντερ με τα ναρκωτικά, το γεγονός ότι οπλοφορούσε παράνομα, πληροφορίες για φοροδιαφυγή και τις δοσοληψίες που κατηγορείται ότι είχε παράνομα με ουκρανικές εταιρείες.

Τζο Μπάιντεν και Χάντερ Μπάιντεν

Σύμφωνα με τον CEO της Meta, το FBI τον προειδοποίησε ότι πρέπει να προσέξει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, όπως και άλλα, επειδή δημοσιεύτηκαν με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές του 2020.

«Οι πράκτορες με ενημέρωσαν, ότι μπορεί να υπήρχε ρωσική ανάμειξη… Ζήτησα από τους ελεκτές γεγονότων να υποβαθμίσουν την είδηση ως ψεύτικη… Τελικά, ήταν αληθινή, όπως και άλλες», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ στην επιστολή.