«Περίμενα 246 ημέρες αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Ισραηλινή Νόα Αργκαμάνι, στο πάρτι για την επιστροφή της, μετά την απελευθέρωσή της από την αιχμαλωσία της Χαμάς.

Η 26χρονη διασώθηκε από ένα σπίτι στη Γάζα στις 8 Ιουνίου και την Κυριακή το γιόρτασε με συγγενείς και φίλους σε ένα πάρτι, στο οποίο εθεάθη να χορεύει στους ώμους φίλων της μαζί με τον πατέρα της, Yaakov.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, στην πίστα υπήρχε ένα μεγάλο πανό με μια φωτογραφία του Avinatan, του συντρόφου της Νόα, ο οποίος παραμένει όμηρος της Χαμάς, το οποίο έγραφε: «θα χορέψουμε ξανά».

«Πρέπει να εκτιμάμε κάθε μέρα αυτής της ζωής και να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που είμαστε εδώ», είπε η νεαρή.

Απαντώντας στο αν είναι σωστό να γιορτάζει με περισσότερους από 100 ομήρους να αγνοούνται ακόμη, είπε: «246 ημέρες περίμενα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ιδανικό να κάνουμε αυτό το πάρτι, ενώ διεξάγεται ακόμα πόλεμος, με τους στρατιώτες μας ακόμα στο πεδίο της μάχης και 109 ομήρους ακόμα στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου μου, που μας λείπει τρομερά. Αλλά την ίδια στιγμή, χαίρομαι που γιορτάζω τη ζωή μαζί με όλους εσάς», είπε χαρακτηριστικά η Νόα Αργκαμάνι.

Μιλώντας σε διπλωμάτες σε συνάντηση της G7 στο Τόκιο, την περασμένη Τετάρτη, είπε ότι ήταν «θαύμα» που επέζησε.

Και πρόσθεσε: «Ο Avinatan, ο φίλος μου, είναι ακόμα εκεί και πρέπει να τους φέρουμε πίσω πριν να είναι πολύ αργά. Δεν θέλουμε να χάσουμε περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που έχουμε ήδη χάσει».