Η απάντηση της Χεζμπολάχ, στη δολοφονία του ανώτατου διοικητή της Φουάντ Σουκρ καθυστέρησε καθώς θέλαμε να δοθεί μία ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την εκεχειρία στη Γάζα αλλά και λόγω της λόγω της αμερικανικής και ισραηλινής κινητοποίησης. 

Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα που είχε την φωτογραφία του νεκρού Φουάντ Σουκρ στο πλάι του καθώς μιλούσε σε τηλεοπτική ομιλία, που μεταφράστηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στο μήνυμα που απηύθυνε ξεκαθάρισε ότι ήταν επιλογή τους να μη στοχεύσουν μη στρατιωτικές περιοχές ή υποδομές.

Ο Νασράλα δήλωσε ότι η Χεζπολάχ χτύπησε στρατιωτικές τοποθεσίες κοντά στο Τελ Αβίβ, συμπεριλαμβανομένης μιας βάσης στρατιωτικών πληροφοριών όπου λειτουργούν ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ισραηλινός στρατός είχε αρχίσει να πλήττει τον Λίβανο 30 λεπτά πριν από τις επιχειρήσεις της ομάδας, προσθέτοντας ότι οι περιοχές που στοχοποιήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την επιχείρηση.

Ο «κύριος στόχος της επιχείρησης» στο εσωτερικό του Ισραήλ ήταν «η βάση Glilot – η κύρια βάση των ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών», δήλωσε ο Νασράλα και πρόσθεσε ότι βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Σημείωσε ακόμα ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ από την περιοχή Bekaa.

Η Χεζμπολάχ δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει πυραύλους ακριβείας σήμερα, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον, συνέχισε ο Νασράλα, προσθέτοντας ότι κανένας από αυτούς τους πυραύλους δεν υπέστη ζημιές από τα ισραηλινά πλήγματα.