Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Ρωσίας για εξέγερση σε φυλακή στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, καθώς κρατούμενοι που ήταν τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν σε φύλακες, πήραν ομήρους και ζήτησαν ελικόπτερο.

Το περιστατικό έγινε στη φυλακή Κ-19 του Βόλγκογκραντ. Πλέον όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι εξεγερμένοι ζήτησαν να τους δοθεί ένα ελικόπτερο και 1,4 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν ένα άτομο να κρατάει σημαία του ισλαμικού κράτους και ορισμένους να μαχαιρώνουν φύλακες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δολοφονήθηκε τουλάχιστον ένας, ενώ ενδεχομένως υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η ρωσική φυλακή, η οποία θεωρείται «αυστηρού καθεστώτος» και έχει χωρητικότητα για 1.241 κρατούμενους, περικυκλώθηκε από ειδικές δυνάμεις. Οι κρατικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τέσσερα μέλη του προσωπικού νοσηλεύονται εξαιτίας τραυματισμών.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέφερε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.

Επίσης, πληροφορίες ανέφεραν ότι τρεις εργαζόμενοι της φυλακής νοσηλεύονται σε εντατική μονάδα, ενώ ο δεσμοφύλακας Ρομάν Πονομαριόφ βρίσκεται σε «εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση».

Ο επικεφαλής της φυλακής, Αντρέι Ντεβιάτοφ, τραυματίστηκε σοβαρά και επίσης νοσηλεύεται σε εντατική. Ένας άλλος αξιωματικός, ο Αλεξέι Λύγκιν, μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο και υπέστη κάταγμα στο κρανίο, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη. Από την άλλη, ένας κρατούμενος, ο Αλεξάντερ Μπόικο, τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα.