Έκπληκτοι έμειναν οι υπάλληλοι μιας τράπεζας που τακτοποιούσαν την αλληλογραφία, καθώς τούς παρέδωσαν μια καρτ ποστάλ που είχε σταλεί στη συγκεκριμένη διεύθυνση πριν από 121 χρόνια.

Δημοσίευμα της New York Post ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στη Welsh bank στη Βρετανία. Οι υπάλληλοι κάλεσαν το ταχυδρομείο, υποστηρίζοντας ότι έγινε λάθος για να λάβουν την απάντηση: «τα μηνύματα δεν χάνονται. Αν καθυστερούν να παραδοθούν, είναι γιατί πήγαν πίσω στο σύστημα».

Παρατηρώντας λοιπόν την καρτ ποστάλ, διαπίστωσαν ότι είχε ημερομηνία 3 Αυγούστου 1903 και έφερε ένα γραμματόσημο με τη σφραγίδα του βασιλιά Εδουάρδου VII – ο οποίος ήταν ο κυρίαρχος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου εκείνη την εποχή.

Επίσης, ο αποστολέας ήταν άγνωστος και έγραφε με έντονο στυλ της εποχής, παραλήπτρια ήταν μια γυναίκα ονόματι Lydia Davies, που μάλλον ζούσε στη συγκεκριμένη διεύθυνση έναν αιώνα πριν φτιαχτεί η τράπεζα σε αυτό το σημείο.

Το περιεχόμενο της αλληλογραφίας ήταν δυσανάγνωστο ως ένα βαθμό και μερικά γράμματα ήταν σβηστεί, αλλά φαινόταν ότι ο αποστολέας μιλούσε για κάτι που γνώριζε μόνο εκείνος και η Davies, χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες.

«Αγαπητή L. Δεν μπόρεσα, ήταν αδύνατο να πάρω το ζευγάρι αυτών. Λυπάμαι πολύ, αλλά ελπίζω να περνάς καλά στο σπίτι. Έχω τώρα περίπου 10 σελίνια χαρτζιλίκι, χωρίς να υπολογίζω το εισιτήριο του τρένου, οπότε τα πάω καλά», έγραφε μεταξύ άλλων η καρτ ποστάλ.

Η τράπεζα έκανε ανάρτηση στα social media και ζήτησε από τον κόσμο να βοηθήσει αν γνωρίζει κάτι για το συγκεκριμένο μήνυμα, ώστε να φτάσει στους απογόνους της παραλήπτριας αν υπάρχουν.