Οι γιατροί που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία στην Ινδία διέκοψαν σήμερα «επ’ αόριστον» την παροχή φροντίδας στους ασθενείς, που δεν έχουν επείγουσα ανάγκη, για να διαμαρτυρηθούν για τον βιασμό και τον φόνο μιας συναδέλφου τους.

Το πτώμα της 31χρονης γυναίκας βρέθηκε την Παρασκευή με πολλαπλά τραύματα μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν στην Κολκάτα (πρώην Καλκούτα) στο ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης. Η νεκροψία επιβεβαίωσε το βιασμό και το φόνο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο με το θύμα, βοηθώντας τους ανθρώπους στις ουρές αναμονής.

Η απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι ζητούν δικαιοσύνη και περισσότερη ασφάλεια στο χώρο εργασίας τους, άρχισε στην Κολκάτα και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σεξουαλική βία σε βάρος γυναικών είναι πολύ διαδεδομένη στην Ινδία, όπου το 2022 καταγγέλλονταν κατά μέσο όρο σχεδόν 90 βιασμοί την ημέρα σ’ αυτή τη χώρα του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων.

Έρευνα του Ινδικού Ιατρικού Συλλόγου έδειξε εξάλλου ότι 75% των γιατρών στην Ινδία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με βία.

Πηγή: ΑΠΕ