Ένας επιβάτης πτήσης από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος είχε καταναλώσει ναρκωτικά, προσπάθησε να κάνει σεξ με μια αεροσυνοδό και να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου στη μέση της πτήσης, αναγκάζοντας τον πιλότο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στη Γιούτα, σύμφωνα με τις Αρχές που τον συνέλαβαν.

«Ο 26χρονος Έρικ Νίκολας Γκάπκο, από το Ντελάνκο, βρισκόταν στην πτήση 2101 της American Airlines από το Σιάτλ στο Ντάλας στις 18 Ιουλίου, όταν άρχισε να γίνεται απείθαρχος», δήλωσε την Πέμπτη η Εισαγγελία των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Γιούτα.

«Ο Γκάπκο έβγαλε το πουκάμισό του, άρχισε να φωνάζει δυνατά και να χτυπά ένα μέλος του πληρώματος, προτείνοντάς της να κάνουν σεξ», ανέφεραν οι Αρχές, καθώς και δημοσιεύματα.

Στο βίντεο φαίνεται ο Γκάπκο ημίγυμνος να φωνάζει «Είμαι υγιής!», καθώς τα μέλη του πληρώματος προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν κοντά στην τουαλέτα του αεροπλάνου, σύμφωνα με το KSLTV.

Όταν αρνήθηκε να καθίσει, οι αεροσυνοδοί του κρατούσαν τα χέρια και τα πόδια, ενώ ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Γκάπκο φέρεται να προσπάθησε επίσης να δώσει σε άλλον επιβάτη μια σακούλα με άγνωστα χάπια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Όπως αναφέρει η nypost, ο άνδρας αρνήθηκε αρχικά ότι πήρε ναρκωτικά, αλλά αργότερα είπε στον αξιωματικό που τον συνέλαβε ότι κατανάλωσε «φαγώσιμη μαριχουάνα», χωρίς να έχει ιδέα πόσο δυνατή ήταν.

Ο Γκάπκο συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου φέρεται να έσπασε μια γυάλινη πόρτα και να έφτυσε έναν αστυνομικό κατά τη σύλληψή του.

«Συνέχισε να είναι ατίθασος με το ιατρικό προσωπικό και την αστυνομία», έγραψαν οι εισαγγελείς στην πρόταση κράτησής του.

Η περίεργη υπόθεση διερευνάται τώρα από το FBI Salt Lake City Field Office και το Salt Lake City Police Department.