Τα έγγραφα που αποκάλυψε στις αρχές της εβδομάδας το Αλ Τζαζίρα και η «Γκάρντιαν» θα λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για τους Παλαιστίνιους και για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο Τόνι Μπερ σημείωσε πως «νομίζω ότι είναι δύσκολο να πούμε τώρα αλλά η πρόθεσή τους είναι να προκαλέσουν υπερβολική ζημιά».

Ο ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε μάλιστα πως «νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θα καθίσουν και θα το σκεφτούν θα περίμεναν να γίνονται διαπραγματεύσεις, να τίθενται υπό συζήτηση προτάσεις, να αποσύρονται… Δεν θα είχαμε προχωρήσει στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Βόρεια Ιρλανδία αν όλη την ώρα όλα ετίθεντο (προς διαπραγμάτευση) με αυστηρότητα».

Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι είναι αποσταθεροποιητικό για τους Παλαιστίνιους όμως νομίζω ότι πρέπει να είμαστε αρκετά μεγάλοι και ισχυροί και να πούμε: “εντάξει, κοιτάξτε, ό,τι κι αν λέει το αλ Τζαζίρα, απλά θα συνεχίσουμε με την ειρηνευτική διαδικασία”».