Η εικόνα του ματωμένου πολιτικού με το χέρι υψωμένο, τη γροθιά σφιγμένη και φόντο την αμερικανική σημαία θα σημαδέψει την προεκλογική χρονιά στις ΗΠΑ. Το CNN σε ανάλυσή του επισημαίνει πως η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγει ένα ακόμη κεφάλαιο στην ιστορία της πολιτικής βίας της Αμερικής.

Το διεθνές ενημερωτικό δίκτυο μιλά για επίθεση στη δημοκρατία και στο δικαίωμα κάθε Αμερικανού να επιλέγει τους ηγέτες του και αναλύει ιδιαίτερα τη φωτογραφία του Evan Vucci του Associated Press. Τη χαρακτηρίζει εμβληματική και προσθέτει: Η εικόνα θα καθορίσει μια πολιτική εποχή, όποια κι αν είναι η μέχρι στιγμής άγνωστη πολιτική συνέπεια της επίθεσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το CNN κάνει λόγο για άλλη μια εκπληκτική ανατροπή σε μια ανοιχτή εκλογή. Οι συγκλονιστικές εξελίξεις του Σαββάτου πρόσθεσαν άλλο ένα ασταθές πολιτικό στοιχείο σε μια άγρια ​​και απρόβλεπτη εκλογική χρονιά, επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου.

Πολιτικές προεκτάσεις

Δεδομένης της πολωμένης κατάστασης της πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αρχικό σοκ της απόπειρας δολοφονίας θα προκαλέσει αναπόφευκτα σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.

Ο Τραμπ θεωρούνταν ήδη ως ένας ακαταμάχητος (σούπερ) ήρωας από τους υποστηρικτές του και ως τέτοιος αντιμετωπίζονταν στις συγκεντρώσεις του. Η εικόνα του ως μαχητή που δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τους εχθρούς του θα εδραιωθεί τώρα ακόμη πιο βαθιά, υπογραμμίζει το CNN.

Άλλωστε, ο πρώην πρόεδρος φρόντισε να δημιουργήσει μια εμβληματική στιγμή – σηκώνοντας τη γροθιά του και φωνάζοντας «μάχη, πάλεψε» στο πλήθος, κοιτάζοντας κατευθείαν τις τηλεοπτικές κάμερες.

Οι εικόνες θα μείνουν στην ιστορία και θα εμπλουτίσουν την προσπάθεια του Τραμπ, να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο.