Πανικό προκάλεσε ο καπνός που φέρεται να προέρχεται από έναν φορητό υπολογιστή μέσα στην τσάντα ενός επιβάτη με τους υπόλοιπους να αρχίζουν να τρέχουν ώστε να κατέβουν από το αεροσκάφος της American Airlines.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι επιβάτες επιβιβάζονταν στην πτήση 2045 της American Airlines με προορισμό το Μαϊάμι το μεσημέρι, όταν ο καπνός άρχισε να γεμίζει την καμπίνα σύμφωνα με το nbcbayarea.com. Τα μέλη του πληρώματος απομάκρυναν το φορητό υπολογιστή και την τσάντα που κάπνιζε, ενώ οι επιβάτες προσπαθούσαν να αποβιβαστούν, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Ο επιβάτης Κάρλος Λέβγια δήλωσε ότι μόλις είχε επιβιβαστεί όταν η προσοχή του στράφηκε προς το πίσω μέρος του αεροπλάνου «Σε εκείνο το σημείο κάποιοι από εμάς κοίταξαν κατά κάποιο τρόπο προς το πίσω μέρος και οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται και να τρέχουν προς τις εξόδους», είπε. «Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπάθησαν να τρέξουν προς τον ίδιο δρόμο που μπήκαμε κι εμείς, δηλαδή από το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου. Σε αυτό το σημείο όλοι άρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον».

Ορισμένοι επιβάτες χρησιμοποίησαν τις τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης για να εκκενώσουν το αεροπλάνο, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. Άλλοι αποβιβάστηκαν χρησιμοποιώντας τη γέφυρα τζετ.

«Κάποιοι άρχισαν να αρπάζουν τις βαλίτσες τους, κάτι που δεν είναι σωστό», δήλωσε ο Λέβγια. «Σε εκείνο το σημείο άρπαξα τη γυναίκα μου. Αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς την έξοδο με τον ίδιο τρόπο που μπήκαμε. Μερικοί άνθρωποι πήγαν για τις εξόδους κινδύνου και τράβηξαν τις εξόδους και εκεί πηγαίνουν οι τσουλήθρες».