Το debate του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλτ Τραμπ ήταν καταστροφικό για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, καθώς υπήρχαν στιγμές που έδειχνε χαμένος και δεν υπήρχε ροή στον λόγο του.

Στις ημέρες που πέρασαν από εκείνο το βράδυ στην Ατλάντα ολοένα αυξάνονταν οι φωνές μέσα στους κόλπους των Δημοκρατικών, που ζητούσαν από τον πρόεδρο να παραιτηθεί από την «κούρσα» των εκλογών, με τους δημοσιογράφους να θέτουν διαρκώς ερωτήματα για την υγεία του.

Δημοσίευμα της «New York Times» αναφέρει ότι οι σύμβουλοι που βρίσκονται καιρό δίπλα στον Μπάιντεν έχουν αρχίσει να πείθονται ότι πρέπει να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον πείσουν να παραιτηθεί, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Μια μικρή ομάδα συμβούλων του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και στην προεκλογική του εκστρατεία είπαν ότι πρέπει να τον πείσουν για διάφορα πράγματα και τουλάχιστον δύο από αυτούς δεν πιστεύουν ότι πρέπει να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τις πληροφορίες: «Η ομάδα του προέδρου Μπάιντεν τον στηρίζει σθεναρά».

Όσοι, πάντως, βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στον πρόεδρο – δηλαδή οι παλαιότεροι σύμβουλοί του αλλά και μέλη της οικογένειάς του – παραμένουν ανένδοτοι ότι ο Μπάιντεν θα παραμείνει υποψήφιος. Άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις είπε στην αμερικανική εφημερίδα ότι δεν γίνονται τέτοιες συζητήσεις στην ομάδα που βρίσκεται πιο κοντά στον Μπάιντεν, ο οποίος εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην αγώνα για τη διεκδίκηση της προεδρίας.