Ο Τζο Μπάιντεν υποδέχτηκε στο Οβάλ Γραφείο του τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος) στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το ποδόσφαιρο, τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και την «ιδιαίτερη σχέση» των δύο χωρών.

Όταν ο πρόεδρος Μπάιντεν καλωσόρισε τον Στάρμερ στο Λευκό Οίκο, τον ρώτησε: «Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στο σπίτι;» με αφορμή την πρόκριση της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο Euro 2024 με τον ίδιο να αποκρίνεται «Φαίνεται έτσι».

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι δύο χώρες αποτελούν «ίσως τους καλύτερους συμμάχους στον κόσμο».

«Σας βλέπω ως τον κόμπο που δένει τη διατλαντική συμμαχία», πρόσθεσε.

«Πρέπει πραγματικά να συνεργαστούμε και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε», συνέχισε.

Ο πρόεδρος αστειεύτηκε για το γεγονός ότι η συζήτησή τους περιστρέφεται γύρω από το ποδόσφαιρο, μετά τη μεγάλη νίκη της Αγγλίας επί της Ολλανδίας στο τουρνουά Euro.

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν μετέβη στο θέμα της προηγούμενης συνάντησης τους στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αισθάνομαι πραγματικά αισιόδοξος».

Ο Στάρμερ επανέλαβε τις παρατηρήσεις του Μπάιντεν για το ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η συμμαχία είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από ποτέ.

«Αυτή η ιδιαίτερη σχέση είναι τόσο σημαντική, διαμορφώθηκε σε δύσκολες συνθήκες. Διαρκεί τόσο πολύ και είναι πιο ισχυρή από ποτέ», πρόσθεσε ο ίδιος.