Η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και ανάμεσα στις δυνατότητες που παρέχει, είναι να αντιληφθεί ένα άτομο αν το απατάει ο σύντροφος του ή ετοιμάζεται να το κάνει.

Η ραδιοφωνική παραγωγός Kim Komando που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις, μοιράστηκε τις γνώσεις που απέκτησε μιλώντας με πλήθος κόσμου το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθούν τα 5+1 τεχνολογικά σημάδια που παρουσίασε η Kim Komando και κατέγραψε η New York Post:

Κρύβει το κινητό και τις ειδοποιήσεις

Το πρώτο σημάδι ότι ένα άτομο δεν είναι πιστό, είναι όταν κρύβει το κινητό του, με στόχο να μην φανούν οι ειδοποιήσεις του. Μάλιστα, το άπιστο μέλος της σχέσεις μπορεί να κρύβει ειδοποιήσεις μόνο από ορισμένες εφαρμογές, θεωρόντας ότι έτσι δεν θα τραβήξει αδιάκριτα βλέμματα.

Εργάζεται πάντα από «αυτή τη συσκευή»

Η ατάκα «έχω δουλειά» προκαλεί εκνευρισμό στη σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται κάτι ύποπτο. Ωστόσο, η κατάταση αλλάζει όταν το άτομο που πρέπει να εργαστεί, χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη συσκευή που συνήθως έχει μόνο εκείνο πρόσβαση και για αόριστο χρονικό διάτημα.

Σύμφωνα με την Kim Komando, μπορεί να θέλει να στείλει φωτογραφίες, να επεξεργαστεί σχετικά αρχεία ή σε πιο ακραίες περιπτώσεις να βρει χρόνο να μιλήσει για ώρες.

Πάντα το ίδιο σημείο

Οι ηλεκτρικές συσκευές καταγράφουν τα σημεία που επισκεπτόμαστε ή κοντινά μέρη, με αποτέλεσμα να προτείνει ανάλογους προορισμούς ή να τους εμφανίζει ψηλά στη λίστα αναζήτησης.

Την επόμενη φορά που θα πετάγεται στις εφαρμογές ενός ατόμου ένα συγκεκριμένο μέρος ή μαγαζί λοιπόν, μπορεί να κρύβει κάτι περισσότερο και να μην είναι λάθος πρόταση από τον αλγόριθμο.

Ψεύτικες εφαρμογές

«Εκτός κι αν ο σύντροφός σας είναι θρασύς, δεν θα δείτε μια εφαρμογή συνομιλίας στην αρχική του οθόνη», είπε η Komando. Έτσι, ανέφερε ότι μπορεί το άπιστο μέρος της σχέσης να χρησιμοποιεί ειδικές εφαρμογές που κωδικοποιούν ή κρύβουν τα επίμαχα μηνύματα.

Συχνή εκκαθάριση ιστορικού

Όταν κάποιος κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε δεν θέλει να μαθευτεί και αν η κίνηση καταγράφεται στον browser, τότε μπορεί να προβεί σε εκκαθάριση ιστορικού για να καλύψει τα ίχνη του. Η συχνή εκκαθάριση ιστορικού θεωρείτα ένα ύποπτο σημάδι, χωρίς να σημαίνει ότι είναι το βασικό όμως.

Άντρας κοιτάει το κινητό του

Ο κάδος είναι πάντα γεμάτος

Αν ο κάδος ανακύκλωσης στον ηλεκτρικό υπολογιστή ή το λάπτοτ είναι πάντα γεμάτος, ενδεχομένως μπορεί να περιέχει πικάντικα αρχεία που πρέπει να σβηστούν.

«Τα διαγραμμένα ψηφιακά αντικείμενα συνήθως δεν εξαφανίζονται ποτέ οριστικά. Ο ανακύκλωσης ενός υπολογιστή διατηρεί αντικείμενα μέχρι να αδειάσει. Ορισμένες υπηρεσίες cloud σας επιτρέπουν να επαναφέρετε αντικείμενα από τον κάδο απορριμμάτων», είπε σχετικά η Komando.