Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε η απόφαση μιας παρέας νεαρών να βουτήξουν σε λίμνη, καθώς το ένα αγόρι έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, ενώ ένας φίλος του έκανε ΚΑΡΠΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον κρατήσει στη ζωή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη λίμνη Smith Mountain έξω από το Roanoke της Βιρτζίνια, με θύμα τον Jesse Hamric από το Κολοράντο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι νεαροί επισκέφθηκαν το μέρος για να γιορτάσουν την 4η Ιουλίου.

Τότε, εντόπισαν μια αποβάθρα και αποφάσισαν να τη χρησιμοποιήσουν ως βατήρα για να πηδήξουν στο νερό. Πρώτος πήγε ο 18χρονος και μόλις έπεσε στη λίμνη, οι φίλοι του παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μπήκαν μέσα για τον τραβήξουν έξω και τραυματίστηκαν από τον ηλεκτρισμό, αλλά δεν έδωσαν περισσότερο σημασία λόγω της κατάστασης. Ο ένας νεαρός άρχισε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στον Hamric, ενώ ένας άλλος κάλεσε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο μετά από λίγο, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του 18χρονου. Μέχρι στιγμής, οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας και θεωρούν ότι ο Jesse Hamric υπέστη ηλεκτροπληξία από καλώδια που φαίνεται να ακουμπούσαν το νερό και προέρχονται από μια γεννήτρια που εντοπίστηκε την αποβάθρα.

«Η αποβάθρα είναι ιδιωτική και προφανώς ο ιδιοκτήτης δεν έχει επισκεφθεί το μέρος για καιρό. Εκεί υπήρχε μια γεννήτρια που λειτουργούσε και φαίνεται ότι μερικά καλώδια ακουμπούσαν μέσα στο νερό τη στιγμή που βούτηξε ο νεαρός», ανέφερε μια πηγή από την αστυνομία.

Οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη μέχρι να διεξαχθεί τελικό συμπέρασμα, ενώ ειδικός ψυχολόγος επισκέφθηκε το Λύκειο, από το οποίο αποφοίτησε ο Jesse Hamric πριν από ένα μήνα, ώστε να μιλήσει με τους μαθητές που γνώριζαν τον νεαρό.