Ένας νεαρός άνδρας που εμπλέκεται σε κύκλωμα trafficking μεταμφιέστηκε σε ηλικιωμένο βάφοντας τα μαλλιά του και φορώντας γυαλιά, ώστε να επιβιβαστεί σε πτήση χωρίς να αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο 24χρονος Guru Sewak Singh συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi της Ινδίας προσπαθώντας να ταξιδέψει στον Καναδά.

Ο Singh έκλεισε εισιτήριο σε πτήση της Air Canada ως ο 67χρονος Rashvindar Singh Sahota από το Punjab. Στο αεροδρόμιο έφτασε φορώντας γυαλιά και έχοντας βαμμένα λευκά μαλλιά, όμως διέθετε νεανικό δέρμα και είχε λεπτή νεανική φωνή.

Ο 24χρονος Guru Sewak Singh μεταμφιεσμένος ως Rashvindar Singh Sahota

Αυτά τα στοιχεία παραξένεψαν τους υπεύθυνους και τότε συνέκριναν τη φωτογραφία στο διαβατήριο με τον άνθρωπο που είχαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να αντιληφθούν πως κάτι πήγαινε λάθος.

Έτσι, πέρασαν από ανάκριση τον 24χρονο και ανακάλυψαν την αληθινή του ταυτότητα, ενώ τού πέρασαν χειροπέδες και πλέον αναμένεται να βρεθεί σε δίκη.

Το διαβατήριο που χρησιμοποίησε

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό, αναφέροντας τα εξής:

«Το άγρυπνο προσωπικό της CISF αναχαίτισε έναν επιβάτη με προορισμό τον Καναδά που εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων και πλαστοπροσωπία. Ο επιβάτης προσπάθησε να ταξιδέψει υποδυόμενος έναν ηλικιωμένο και χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα».