Ένας πεζοπόρος από την Καλιφόρνια που έχασε τον προσανατολισμό του για 10 ολόκληρες μέρες, ενώ εξερευνούσε τα βουνά Santa Cruz, ήπιε σχεδόν τέσσερα λίτρα νερό από την μπότα του μια μέρα πριν τελικά διασωθεί, την εβδομάδα που πέρασε.

Ο 34χρονος Λούκας ΜακΚλις δεν φορούσε ούτε καν πουκάμισο όταν ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 11 Ιουνίου, που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μόνο τρεις ώρες, πριν χάσει τον δρόμο του και δηλωθεί ως αγνοούμενος έξι ημέρες αργότερα, όταν δεν εμφανίστηκε για δείπνο, ανήμερα της Ημέρας του Πατέρα, ανέφερε το ABC 7 Los Angeles.

«Έφυγα μόνο με ένα παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας μου και ένα καπέλο. Είχα έναν φακό και ένα ψαλίδι-πολυεργαλείο, τύπου Leatherman. Και αυτό ήταν!», είπε αρχικά σε τοπικό μέσο.

Όπως αναφέρει η nypost, έπινε νερό που βρήκε από φυσικές πηγές για να επιβιώσει.

«Απλώς φρόντιζα να πίνω ένα γαλόνι νερό κάθε μέρα, αλλά στη συνέχεια το σώμα μου χρειαζόταν φαγητό», είπε σύμφωνα με το ABC 7 LA.

«Ανεβαίνω ένα φαράγγι, κατεβαίνω από ένα φαράγγι, φτάνω στον επόμενο καταρράκτη, κάθομαι και πίνω νερό από την μπότα μου», είπε επίσης ο ΜακΚλις.

Ο χαμένος πεζοπόρος, ο οποίος φέρεται να έτρωγε άγρια μούρα, είπε ότι κοιμόταν σε βρεγμένα φύλλα, ενώ ούρλιαζε για βοήθεια.

«Βοήθεια, βοήθεια, είμαι εδώ, είναι κανείς εκεί έξω; Θέλω ένα μπουρίτο και ένα μπολ τάκο, αυτό σκεφτόμουν συνέχεια, όταν μετά τις πρώτες πέντε ημέρες άρχισα να συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην τα καταφέρω».

Ο ΜακΚλις ανέφερε ότι έχασε τον προορισμό του, επειδή ορισμένα ορόσημα εξαφανίστηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Πολλές υπηρεσίες ερεύνησαν την περιοχή πριν τελικά εντοπιστεί στο Big Basin State Parks το απόγευμα της Πέμπτης.

«Υπήρχαν πολλές αναφορές για μάρτυρες που άκουσαν κάποιον να φωνάζει για βοήθεια, αλλά η τοποθεσία ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί», ανέφερε το τμήμα Cal Fire San Mateo – Santa Cruz σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΜακΚλις είπε ότι πονούσε λίγο και έχασε τη φωνή του, αλλά κατά τα άλλα δεν τραυματίστηκε.

Συμπλήρωσε ότι ένιωσε ευγνώμων τη στιγμή που παρατήρησε στο έδαφος τα ίχνη από τις μπότες και τα παπούτσια των διασωστών που τον αναζητούσαν.

«Ήταν πραγματικά ταπεινωτικό, δεν ξέρω, ήταν μια φοβερή εμπειρία», είπε ο ΜακΚλις.