Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα να παίρνουν πράσινη κάρτα όσοι ξένοι αποφοιτούν από αμερικανικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, με τους κύκλους σπουδών να κυμαίνονται μεταξύ δύο και τεσσάρων ετών.

Σύμφωνα με το CNN, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος μίλησε στο podcast, «The All-In Podcast», λέγοντας τα εξής: «Αυτό που θέλω να κάνω και αυτό που θα κάνω είναι ότι όταν τελειώνεις ένα αμερικανικό κολέγιο, νομίζω ότι θα πρέπει να παίρνεις αυτόματα ως μέρος του πτυχίου σου μια πράσινη κάρτα, για να μπορέσεις να μείνεις σε αυτή τη χώρα».

«Και αυτό περιλαμβάνει και τα junior κολέγια (διετούς φοίτησης). Αυτό θα ισχύσει για οποιονδήποτε αποφοιτήσει από ένα κολέγιο, όπου οι σπουδές μπορεί να διαρκέσουν δύο ή τέσσερα χρόνια. Εάν αποφοιτήσει ή λάβει διδακτορικό τίτλο από ένα κολέγιο, θα πρέπει να μπορεί να μείνει σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι η πράσινη κάρτα δίνει το δικαίωμα στον κάτοχό της να ζήσει και να εργαστεί στις ΗΠΑ, ενώ σιγά-σιγά μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία να πολιτογραφηθεί αμερικανός πολίτης.