Αντιμέτωπος με μεγάλα προβλήματα βρίσκεται ένας άνδρας από τις ΗΠΑ, όπου εγκατέλειψε την οικογένεια του για να πάει στη Ρωσία να ζήσει με ερωμένη, καθώς τον συνέλαβαν μόλις πάτησε πόδι στη χώρα, μετά από καταγγελία της δεύτερης.

Ο 34χρονος Αμερικανός επιλοχίας Γκόρντον Μπλακ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλακή, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 456 δολαρίων για την κλοπή της Ρωσίδας φίλης του Yelena Stepankova.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, ο στρατιωτικός γνώρισε τη γυναίκα στη Νότια Κορέα όταν τον τοποθέτησαν στο στρατόπεδο Humphreys. Αμέσως, έγιναν παράνομο ζευγάρι και ο άνδρας πετούσε τακτικά κρυφά στη Ρωσία για να περνάνε χρόνο μαζί.

Ο 34χρονος επιλοχίας Γκόρντον Μπλακ

Τον Ιανουάριο του 2022 λοιπόν, έμαθε ότι θα επέστρεφε στο Fort Cavazos στο Τέξας, οπότε πέταξε κρυφά στη Ρωσία για να μείνει με τη Yelena Stepankova, ενώ ενημέρωση τη συζυγό του ότι θέλει να χωρίσουν.

Έτσι, πήγε στην Κίνα και από εκεί πήρε αεροπλάνο για το Βλαδιβοστόκ. Μόλις προσγειώθηκε όμως, οι ρωσικές αρχές τον συνέλαβαν, γιατί η Yelena τον είχε καταγγείλει για κλοπή και πως επιχείρησε να τη δολοφονήσει.

Ο 34χρονος κρίθηκε ένοχος μόνο για την πρώτη κατηγορία και θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνέπειες στην πατρίδα του αν επιστρέψει, αφού κατηγορείται πως εγκατέλειψε το πόστο του και ότι ταξίδεψε σε άλλη χώρα, ενώ είχε υπηρεσία.