Στον ακρωτηριασμό και των τεσσάρων άκρων μιας 24χρονης προέβησαν οι γιατροί, καθώς η κοπέλα κόλλησε ένα σπάνιο βακτήριο, που ξεκίνησε να «τρώει» τα χέρια και τα πόδια της ύστερα από ατύχημα που είχε στο κολύμπι.

Η 36χρονη Aimee Copeland μίλησε πρόσφατα στο περιοδικό «People» για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που βίωσε το 2012 σε ηλικία 24 ετών. Τότε, εργαζόταν ως σερβιτόρα, ενώ παράλληλα κόντευε να πάρει το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία.

Μια ηλιόλουστη μέρα, τον Μάιο του 2012, τελείωνε νωρίς τη δουλειά και αποφάσισε να πάει με τις φίλες της για μπάνιο σε ένα κοντινό ποτάμι. Εκεί βρήκαν ένα αυτοσχέδιο zip-line και αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν. Όταν έφτασε η σειρά της Aimee, το σχοινί κόπηκε και εκείνη έπεσε πάνω σε βράχια, με αποτέλεσμα να σκίσει βαθιά το πόδι της.

Αμέσως, πήγε στο νοσοκομείο και έκανε 22 ράμματα, ενώ έλαβε εξιτήριο αμέσως. Τρεις μέρες μετά όμως, ξύπνησε και είδε το αριστερό της πόδι σαπισμένο μέχρι τον μηρό. Έτσι, νοσηλεύτηκε ξανά και οι γιατροί διαπίστωσαν πως κόλλησε το σπάνιο σαρκοφάγο βακτήριο, που λέγεται «νεκρωτική φασιίτιδα», που σιγά-σιγά «έτρωγε» τα άκρα της.

Οι γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό χεριών και ποδιών, για να την κρατήσουν στη ζωή και έκτοτε η Aimee έμαθε τα πάντα από την αρχή, καθώς άλλαξε ριζικά η καθημερινότητα της.

Για χρόνια αντιμετώπιζε καθημερινές δυσκολίες και ψυχολογικά προβλήματα λόγω της κατάστασης της υγείας της, μέχρι που το 2015 γνώρισε σε εφαρμογή τον Stephen Mercier. «Είχαμε ταίριασμα 95%. Ήταν ο άντρας των ονείρων μου και εγώ η γυναίκα της ζωής του», είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post».

Έκτοτε, έγιναν ζευγάρι και παντρεύτηκαν το 2021, ενώ η Aimee Copeland τελείωσε το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία, ενώ απέκτησε άδεια θεραπεύτριας και ίδρυσε το Ίδρυμα Aimee Copeland, μια ΜΚΟ που βοηθάει άτομα με αναπηρία.